Un expert de la Vall d'Hebron assegura que el coronavirus serà «marginal» d'aquí a unes setmanes

Benito Almirante assenyala que la Covid-19 té un comportament molt similar al de la grip estacional

Via Laietana tallada al trànsit pel coronavirus, 23/05/2020
El coronavirus pot arribar a ser marginal d'aquí a dues o tres setmanes, segons un expert | Catalunya Diari

Si les coses evolucionen de manera favorable, el coronavirus pot arribar a ser «marginal» d'aquí a «dues o tres setmanes». Així de contundent s'ha mostrat el cap de malalties infecciones de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Benito Almirante, en una entrevista al canal 'Betevé'. L'expert ha indicat que la propagació del patogen aviat serà mínima, i rebutja la idea de rebrots molt grans, ja que els considera «improbables». 

Tot això gràcies a les dràstiques mesures de confinament que hem anat respectant, en menor o major mesura, tots nosaltres. «La malaltia va a la baixa, i és molt probable que en un període de dues o tres setmanes sigui absolutament marginal», ha insistit Almirante.

El coronavirus té un comportament molt similar al de la grip estacional

En aquest sentit, ha equiparat l'evolució de la Covid-19 a la de la grip i altres malalties estacionals, que tenen un comportament similar. «Una pujada molt important, un patró que dura diverses setmanes i un descens gradual fins que pràcticament desapareix en l'època estival», ha detallat. 

A banda d'això, Benito Almirante també s'ha referit al relativament baix impacte de la malaltia en els més joves, que presenten un risc baix de patir complicacions. Segons l'expert, això es podria explicar al fet que els adults presenten una molècula molt específica a la mucosa respiratòria, i que el coronavirus fa servir com a principal canal d'infecció i transmissió


Comentaris
JOAN
Espero que axí sigui

envia el comentari