Catalunya vacunarà a domicili persones dependents a partir de l'abril

Ho ha anunciat Carmen Cabezas en una entrevista a RAC 1, en què també ha dit que el retard en l'arribada de les vacunes de Pfizer no tindrà una gran afectació

Imatge d'arxiu d'un sanitari amb una vacuna
El Departament de Salut preveu iniciar vacunacions a domicili a partir del mes d'abril. | Salut

La subdirectora general de Promoció de Salut del Govern i responsable del programa de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya, Carmen Cabezas, ha assegurat que el Departament de Salut iniciarà la vacunació a domicili a partir del mes d'abril —en la segona fase del procés de vacunació— en persones amb grau tres de dependència. Ho ha dit en una entrevista al programa 'El món a RAC 1', en què també ha assegurat que l'objectiu primer se centra a donar cobertura a les persones que viuen en residències, als sanitaris i a les persones amb dependències greus i molt greus.

L'anunci que ha fet Cabezas coincideix amb l'advertència del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que aquest diumenge va explicar que ja s'havia detectat un primer cas d'intent d'estafa a Catalunya, en què suposats sanitaris truquen a casa de gent gran i avisaven que es vacunarà a domicili.

En aquest sentit, la subdirectora general de Promoció de Salut del Govern ha explicat que «la gent gran que no viu en residències començarà a vacunar-se a principis d'abril, però si podem, ho farem abans», afegint que les vacunacions a domicili es faran en casos de persones dependents a partir de grau 3.

El retard de les vacunes de Pfizer no afectarà significativament el procés de vacunació

Carmen Cabezas també s'ha referit al retard en les vacunes de Pfizer, que havien d'haver arribat avui a l'Estat espanyol i que per un problema logístic de la farmacèutica s'han retardat. En aquest sentit, ha dit que «tenim previst que els dilluns arriben les comandes i de dimarts a dissabte vacunem. Si arriben demà a primera hora encara podrem vacunar. Ens afectarà però relativament poc, perquè els dilluns els dediquem a planificar».

En aquest sentit, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que Pfizer ha informat el govern espanyol que les dosis de la vacuna que havien d'haver arribat aquest dilluns a Espanya arribaran demà, després d'haver viatjat durant el dia d'avui des de Tuurs (Bèlgica).


Comentaris

envia el comentari