Gent amb mascareta fent cua per entrar a una biblioteca de Barcelona

Catalunya ja no està entre les zones amb més risc de rebrot en el nou mapa del Centre Europeu de Malalties

Aquest canvi no s'ha produït per un descens en la incidència de la pandèmia a casa nostra, sinó per una modificació en la classificació que fa l'ECDC

Catalunya ja no està entre les zones de més risc per la Covid-19 a Europa amb el nou mapa que ha publicat aquest divendres el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès). Però aquest canvi no s'ha produït per un descens en la incidència de la pandèmia a casa nostra, sinó per una modificació en la classificació que fa l'ECDC.

Fins ara les zones vermelles eren totes aquelles on es notificaven més de 120 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, però l'ECDC ha desdoblat aquesta categoria. Les regions de més risc ara són aquelles amb una taxa de notificació superior als 240 casos, mentre que les que estan entre 120 i 240 queden pintades d'un vermell més clar. Mentre Madrid està a la zona fosca, Catalunya queda en aquesta categoria inferior amb la Comunitat Valenciana, Extremadura, Cantàbria o Andalusia.

A l'Estat espanyol només Galícia i les Illes Canàries queden pintades de taronja, i fora d'aquestes dues zones vermelles, amb una incidència inferior als 120 casos notificats per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Si bé Espanya liderava els rebrots de la tardor al setembre, en l'última setmana la República Txeca l'ha superat. També destaca l'augment dels contagis a Holanda, Bèlgica, França i el Regne Unit, mentre a Alemanya i Itàlia es mantenen relativament baixos.

Més de 2.300 nous casos positius a Catalunya en les últimes 24 hores 

El Departament de Salut ha comunicat aquest divendres que Catalunya ha registrat 2.326 nous casos positius de Covid-19 en les últimes 24 hores, mentre que la incidència acumulada en els darrers 14 dies se situava, amb dades d'ahir, en 196. Pel que fa a les morts, s'han registrat 26 més respecte de l'anterior balanç, situant-se el total des de l'inici de la pandèmia en 13.464.

Tot i aquesta situació, el Departament de Salut no preveu imposar restriccions generalitzades en la mobilitat. En aquest sentit, el DOGC ha prorrogat 15 dies més les mesures anti-Covid, entre les quals s'inclou la limitació a sis persones en les trobades socials.