El president del PDECat, David Bonvehí, i el president Artur Mas, en una imatge d'arxiu

Bonvehí reitera que el PDeCAT es presentarà en solitari a les properes eleccions

Dilluns arrenca el procés de primàries internes a la formació demòcrata

El president del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), David Bonvehí, ha reiterat aquest divendres, 9 d'octubre, en una entrevista al diari 'Ara', que la formació es presentarà en solitari a les properes eleccions autonòmiques. En una conversa mantinguda amb el periodista Antoni Bassas, Bonvehí ha advertit que a les properes eleccions «hi haurà una papereta on hi dirà Partit Demòcrata», després que Junts per Catalunya s'hagi escindit definitivament de la formació. De fet, el mateix Bonvehí anunciava aquesta setmana que el proper dilluns, 12 d'octubre, s'iniciaran les primàries internes que serviran per proclamar candidat el 2 de novembre — serà Àngels Chacón, tal com explicàvem aquest mateix dijous a Catalunya Diari.

Distàncies amb Junts per Catalunya

En la mateixa conversa al diari 'Ara', David Bonvehí es congratula pel suport al partit rebut públicament per part de l'exconseller Andreu Mas-Colell i defineix el Partit Demòcrata com l'independentisme centrista i 'business friendly'. El president del PDeCAT també opina sobre la posició ideològica de Junts per Catalunya, de qui diu que «a dins hi ha gent d'esquerres i que no es defineix ideològicament perquè creuen que JxCat només ha de tenir l'objectiu de la independència».

Una posició de transversalitat a la qual Bonvehí assenyala dubtes. «Ser molt transversals i no tenir un punt fixat et fa imprevisible, poc sòlid, desorienta amb segons quin tipus de política i segurament et fa poc convincent amb polítiques que aquest país necessita actualment», manifesta, marcant alhora distàncies i restant rellevància al Partit Nacionalista de Catalunya de Marta Pascal.

El president del PDeCAT també recorda que el seu partit «ve d'un llegat de quaranta anys, té tradició de govern i pot parlar amb tot l'arc parlamentari», i creu que això contrasta amb «el que hem viscut fins ara dins de JxCat», i atribueix a la formació demòcrata el pacte amb el PSC per la Diputació de Barcelona, «perquè l'independentisme no hi suma». «Hi ha sectors de Junts per Catalunya que no hi estan d'acord: si el PDeCAT no hagués existit, Junts per Catalunya no estaria governant la Diputació», ha reblat Bonvehí. El Partit Demòcrata, doncs, marca perfil amb Puigdemont amb la vista posada al 14 de febrer.