Imatge d'una nena dibuixant a casa

Pugen a 1.330 els grups escolars confinats però no hi ha cap centre escolar tancat a Catalunya

Tot i això, s'han confirmat 2.267 positius en els últims 10 dies i la xifra d'acumulats arriba a 4.936

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 és de 1.330, 89 més que els declarats aquest dijous, segons dades del Departament d'Educació. En total hi ha 32.440 persones confinades, 2.333 més en 24 hores. D'aquests, 30.634 entre alumnes, 1.565 entre docents i personal d'administració i 241 entre personal extern.

En els darrers 10 dies s'han confirmat 2.267 positius, dels quals 2.019 entre alumnat, 219 entre docents i personal d'administració i serveis i 29 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 4.936, 366 més que en el balanç anterior. Actualment no hi ha cap centre tancat, després que aquest divendres hagi quedat desconfinada una llar d'infants a l'Hospitalet de Llobregat en superar la quarantena.

Els alumnes amb un positiu confirmat per PCR representen el 0,31% del total de l'alumnat i els confinats el 2,13%. Pel que fa als professionals, el 0,95% estan confinats.

Salut prorroga 15 dies més la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones

El Departament de Salut ha prorrogat 15 dies més les restriccions vigents per aturar la covid-19 de Catalunya. Entre aquestes, destaca la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones, ja sigui en l'àmbit púbic com privat. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest divendres una nova resolució en que s'informa de la vigència durant 15 dies més de les limitacions atenent a la situació epidemiològica actual.

El text estableix que el manteniment de les limitacions dels contactes i les activitats en grup es considera «una mesura proporcional, idònia, necessària i justificada amb la finalitat de trencar les cadenes de transmissió, evitar els contagis i impedir l'expansió de la infecció».

Queden fora d'aquesta prohibició les activitats religioses, les docents, les d'oci infantil i juvenil (extraescolars), les d'intervenció sociosanitària, les culturals i els transports. Les biblioteques, museus i monuments queden oberts complint amb el seu pla sectorial i les activitats lúdiques, esportives, els parcs d'atraccions i infantils també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions.