'El Gordo' deixa una pluja de diners a Catalunya

'El Gordo' de la Loteria de Nadal 2022 cau en diverses ciutats de Catalunya

Els afortunats rebran 400.000 euros per dècim premiat

El 05.490 ha estat premiat amb el primer premi de la Loteria de Nadal, el sorteig que se celebra aquest matí al Teatro Real de Madrid. Els encertants obtenen un premi de 400.000 euros per dècim premiat. L'alegria s'ha desbordat als llocs on aquest any ha caigut 'El Gordo' de Nadal.

Aquest any, Catalunya ha estat de sort, ja que 'El Gordo' ha estat molt repartit en diversos punts del país. La fortuna ha volgut que el primer premi caigués a les localitats de Barcelona ciutat, Rubí (Vallès Occidental), Barberà del Vallès (Vallès Occidental), l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Platja d'Aro (Baix Empordà) i Sant Vicenç de Castellet (Bages).

'El Gordo' de Nadal, el 05.490, ha venut cinc sèries a Barberà del Vallès, tres dècims Barcelona i Platja d'Aro, un dècim a l'Hospitalet de Llobregat, un altre a Rubí i un altre a Sant Vicenç de Castellet. La venda principal s'ha fet a Corunya i Fonsagrada (Lugo), amb 45 sèries a cada localitat; i 41 més a Moreda d'Aller (Astúries).

També s'han venut 15 sèries a Roquetas de Mar (Almeria), 10 a Madrid, 3 a Columbrianos (León), una i un dècim a Bilbao i una més a Torrevieja (Alacant), Castelló de la Plana (Castelló), Las Rozas (Madrid), Madrid i Sevilla.

Els premiats han començat a destapar el xampany a les administracions on es van vendre els dècims de la sort. Poden començar a reclamar la quantitat que serà molt ben rebuda en aquests moments de crisi.

Comprova aquí el teu dècim:

Pluja de milions en premis

Aquest és el primer Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal sense restriccions després de la pandèmia. I és, a més, el sorteig en què es reparteixen més diners en premis de totes les edicions celebrades fins avui. Un total de 2.520 milions d'euros, repartits en diferents premis al sorteig d'aquest matí.

Foto dels nens de San Ildefonso cantant el Sorteig de la Loteria de Nadal.
Els nens de Sant Ildefons han cantat 'El Gordo'. | SELAE

El més desitjat és 'El Gordo', amb 4 milions la sèrie (400.000 euros per dècim premiat). Però també figuren el Segon Premi, amb 1.250.000 euros la sèrie (125.000 euros per dècim premiat). I el tercer premi, de 500.000 euros la sèrie, premiat amb 50.000 euros per dècim premiat.

El Sorteig de Nadal s'està desenvolupant sense ensurts, i l'alegria ha estat màxima quan els Nens de Sant Ildefons han cantat 'El Gordo'. En el moment més esperat de la vetllada, tot el Teatro Real de Madrid ha saltat d'emoció. El segon i el tercer premi porten més alegria a altres parts del país.

Com cobrar el premi

Cal recordar que els premiats no podran cobrar íntegre el premi, ja que Hisenda se'n queda una part. Estan subjectes a fiscalitat els premis de loteria superiors als 40.000 euros, així que tant 'El Gordo', com el Segon com el Tercer han de pagar impostos. Concretament, el 20% del total de 360.000 €.

A l'hora de cobrar el premi, si has guanyat una quantitat menor de 2.000 euros, podràs rebre els diners en efectiu. Si has rebut un premi més gran hauràs de rebre'l mitjançant transferència bancària o xec. Els guanyadors de 'El Gordo' poden cobrar el premi mitjançant les entitats bancàries associades.

Tens fins a les 18:00 hores del 22 de març per cobrar qualsevol dels premis obtinguts en aquest sorteig. Les entitats bancàries no et poden obligar a obrir cap compte bancari ni cobrar-te cap comissió per lliurar-te el premi. Pots cobrar el premi als següents bancs:

  • Abanca Corporació Bancària
  • Banc de Sabadell
  • BBVA, CaixaBank
  • Caixa Sud Banc
  • Cajamar Caixa rural
  • Societat Cooperativa de Crèdit
  • Ibercaja Banc
  • Kutxabank
  • Unicaja Banc

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp