El CBT jugarà demà la final de la 'Final Four'

L’Ibersol CBT guanya el Sant Adrià i jugarà la promoció definitiva per ascendir

El conjunt dirigit per Berni Álvarez guanya per 88 a 79 el Sant Adrià i s’adjudica el primer bitllet per al playoff definitiu que li permetrà lluitar per l’ascens a la LEB Plata

El CBT jugarà demà la final de la 'Final Four' | JC Borrachero

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ja està una mica més a prop de tornar a la lliga LEB Plata després de guanyar el Sant Adrià per 88 a 79 en el primer partit del ‘playoff’ català que donarà accés a la promoció estatal definitiva a tres dels quatre participants que s’han aplegat aquest dissabte al Pavelló Barris Nord de Lleida. Els tarragonins, que han arribat a aquesta ‘Final Four’ després d’acabar com a campions del grup C-A de la Lliga EBA, han superat el segon del grup C-B (Sant Adrià), aconseguint així el primer bitllet per a la fase d’ascens definitiva que es disputarà entre el 16 i el 19 de maig en una localitat encara per determinar.

Remuntada blava amb alegria final

El triomf cebetista s’ha celebrat amb alegria al final però el camí per aconseguir-lo ha estat complicat. Els blaus encetaven el matx patint nervis i veient com els barcelonins colpejaven primer amb un parcial de 2 a 6, distància que s’ha reduït però que ha permès el conjunt de Sant Adrià arribar al final del primer quart per davant a l’electrònic (20-21). El pitjor moment del matx per al CBT encara havia d’arribar. Tot i que Jaume Zanca posava el seu equip per davant en el marcador en l’inici del segon quart, el duel s’ha decantat per al bàndol barceloní i s’ha arribat al descans amb un lleig 44 a 53.

Ferran Torres dirigint-se a cistella
Ferran Torres dirigint-se a cistella | JC Borrachero

No ha estat fins després de la represa quan l’Ibersol CBT ha aprofitat les seves virtuts per capgirar el marcador. Ferran Torres, que ha estat el millor jugador del partit amb divuit punts, nou rebots i 25 de valoració, ha acompanyat l’encert anotador d’un Adrià Duch que ha acabat fent 22 punts. Això, combinat amb la resta de companys, ha permès un parcial de 16-6 en cinc minuts que ha situat el 60-59 favorable als blaus en l’equador d’un tercer quart que ha finalitzat amb un 67-67 d’infart.

Tot i que el duel semblava trencar-se quan el Sant Adrià s’avançava en el marcador a quatre minuts del final amb un 71-73, els de Berni Álvarez amb un pletòric Dani Tugores han estat capaços d’agafar el comandament del matx i acabar amb un 88-79 que classifica el CBT per a la final de la ‘Final Four’, assegurant-se així el primer bitllet per al playoff final. Demà diumenge a les 20.00 hores, els blaus s’enfrontaran al Pardinyes de Lleida després d'haver guanyat per 87-84 l’Igualada.