Imatge d'arxiu d'uns professionals sanitaris de l'Hospital Clínic de Barcelona

Confirmen tres nous símptomes de coronavirus: Congestió nasal, nàusees i diarrea

El Centre per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units ho acaba d'anunciar

Identificar els símptomes  del coronavirus  sempre ha estat el maldecap més gran per al personal mèdic i la població en general. Detectar una malaltia que els seus principals símptomes estan relacionats amb milers de patologies diferents és realment complicat. La llista de símptomes es va ampliant setmana rere setmana i amb regularitat a mesura que les investigacions dels experts avancen. De fet, el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC) acaba de reconèixer tres nous símptomes del coronavirus.

Cal recordar que la Covid-19 és un virus estrany que no afecta a tothom per igual. És cert que la majoria dels casos presenten una simptomatologia lleu o moderada que no comporta hospitalització. No obstant això, moltes persones pateixen la malaltia de forma asimptomàtica mentre un altre important percentatge presenta múltiples símptomes i cursa la malaltia amb  greus afeccions.

Els símptomes més comuns del coronavirus

El desconeixement  d'aquesta malaltia fa que la llista de símptomes es vagi ampliant a mesura que avança la investigació. Els símptomes més coneguts fins al moment són:

  • Febre o calfreds
  • Tos, dificultat per respirar o fatiga
  • Dolors musculars i corporals
  • Mal de cap
  • Pèrdua recent de l'olfacte o el gust o mal de coll

No obstant això, aquesta llista s'ha ampliat recentment amb tres nous símptomes després demostrar-se que gran part dels casos a Europa presentaven aquest quadre mèdic.

Els tres nous símptomes

El Centre per al Control i la Prevenció de Malalties dels EUA (CDC) ha afegit la congestió nasal, les nàusees i la diarrea com a símptomes també freqüents del coronavirus. La CDC aclareix que aquesta llista no inclou tots els símptomes possibles i recorda que poden aparèixer 2 a 14 dies després de l'exposició a virus.

Altres casos més greus han manifestat símptomes com confusió, incapacitat de despertar-se o romandre despert, coloració blavosa als llavis o la cara. La investigació sobre el coronavirus continua per seguir posant una mica de llum a la foscor d'aquest desconegut virus. De ben segur que ben aviat s'afegiran més.