YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

American Airlines no preveu restablir connexions amb Barcelona fins a l'estiu de l'any vinent

És una de les conseqüències de la pandèmia del coronavirus

Imatge d'uns turistes arribant a l'Aeroport de Palma de Mallorca
La pandèmia del coronavirus ha provocat una caiguda dràstica del moviment aeri | Europa Press

La companyia aèria American Airlines no preveu restablir connexions internacionals amb Barcelona fins a l'estiu del 2021, uns mesos més tard del que és habitual, en el context de la pandèmia del coronavirus i de la caiguda dràstica del moviment aeri que ha comportat aquesta crisi en l'àmbit global.

En concret, la companyia nord-americana reprendrà els vols des de l'aeroport internacional O'Hare de Chicago i des del John F. Kennedy de Nova York. En canvi, la firma també ha anunciat que deixa d'operar els vols entre Barcelona i l'aeroport Charlotte de Carolina del Nord. American Airlines connectava també la capital de Catalunya amb Miami, però no ha donat detalls sobre si el mantindrà o no. L'empresa també ha anunciat que, igualment l'estiu del 2021, reprendrà les connexions des de l'aeroport de Nova York, el de Filadèlfia i el de Miami amb el de Madrid.

 

Experts en aviació alerten que la situació a l'aeroport del Prat és «preocupant»

Experts en aviació han alertat aquest dilluns que la crisi del coronavirus ha deixat l'aeroport del Prat en una situació delicada. Segons el consultor i analista de la indústria de l'aviació, Miquel Ros, el futur de l'aeroport de Barcelona és «preocupant», ja que la majoria de les aerolínies veuen la capital catalana com «un mercat secundari».

Durant una conferència organitzada pel Col·legi d'Economistes de Catalunya, Ros ha reconegut que el sector de l'aviació pot tendir a concentrar-se a les principals ciutats, un fet que deixaria Barcelona «una mica al marge». Alhora, l'expert ha assenyalat que la davallada en el nombre de creueristes al port afectarà negativament el trànsit de passatgers al Prat.

Consideren que és un aeroport «vulnerable»

«El Prat és un aeroport més vulnerable que Londres, París o Nova York perquè no és el gran 'hub' de moltes aerolínies», ha comentat Ros. Malgrat tot, a la mateixa conferència també s'ha valorat la possibilitat que la crisi del coronavirus acabi beneficiant Barcelona.

El director d'aeroports de Catalunya, Jordi Candela, ha apuntat la possibilitat que una part dels viatgers vulgui evitar els grans aeroports com a mesura de prevenció contra la covid-19. En aquest sentit, seria important que Barcelona es guanyés l'etiqueta de «destinació segura», diu Candela.

Sigui com sigui, la crisi del coronavirus castigarà durament el trànsit aeri durant els pròxims mesos. Segons ha explicat Candela, el volum de passatgers als aeroports d'Europa caurà almenys un 50% interanual aquest estiu i un 20% a l'hivern. Alhora, ha recordat que hi ha estudis que apunten que el trànsit aeri pot trigar fins a cinc anys a recuperar les xifres de mobilitat prèvies a la pandèmia.

En paral·lel, el director d'aeroports de Catalunya ha destacat que la pandèmia ha provocat el tancament de diverses aerolínies emergents, un fet que també implicarà la reducció del trànsit de passatgers als aeroports. Malgrat tot, ambdós experts han coincidit a assenyalar que la situació actual és «molt incerta» i que Catalunya hauria d'aprofitar les eines de les quals disposa per fer més atractiva la seva oferta d'aeroports a llarg termini.


Comentaris

envia el comentari