YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El subministrament elèctric, punt de mira dels CDR acusats per terrorisme

Els investigadors policials disposen de proves incriminatòries que confirmen els objectius dels arrestats

CDR
El grup desarticulat dels CDR tenia previst atacar el subministrament elèctric | CatalunyaDiari.cat

Set dels nou detinguts el passat dilluns en l'operació policial comandada per l'Audiència Nacional s'han sotmès avui a l'interrogatori del magistrat García Castellón. La Fiscalia, tal com ha informat 'Catalunya Diari', demana presó pels acusats de terrorisme, estralls i tinença d'explosius. Anteriorment, sota custòdia de la Guàrdia Civil, dos d'ells —que van sol·licitar advocats d'ofici— van confessar que el grup tenia intenció de cometre alguns «sabotatges» en resposta a la sentència del Suprem; ara bé, sostenint que en cap moment havien planejat atemptar contra persones. Els cinc membres restants no es van pronunciar al respecte.

Objectiu principal: induir al caos

Avui, 'El Confidencial', que ha tingut accés a una part del contingut del sumari expressat en declaracions de fonts jurídiques, ha informat que el grup desarticulat tenia previst atacar la xarxa de subministrament elèctric amb l'objectiu d'induir al desordre. Així mateix, els investigadors del Servei d'Informació de la Guàrdia Civil disposen d'àudios que ho confirmen. Els acusats volien col·locar artefactes explosius a torres d'alta tensió i a una caserna de Barcelona, on els agents viuen espai de treball amb les seves famílies.

Guàrdia Civil en els escorcolls a casa els CDRs detinguts dilluns
En els escorcolls a l'habitatge dels CDR, la Guàrdia Civil va trobar substàncies per a fabricar explosius | EFE

 

El mitjà esmentat assenyala l'existència de proves fefaents incriminatòries: Els acusats disposaven de fotos i croquis de les instal·lacions, així com manuals de fabricació de bombes de termita i cloratita. Paral·lelament, les perquisicions van permetre la troballa de substàncies primàries per a l'elaboració d'aquests perillosos químics.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari