Imatge de manifestants dels CDR

Els CDR convoquen una manifestació per la Diada malgrat els rebrots a Barcelona

Així ho han anunciat al seu compte de Twitter, però només han indicat l'hora en què tindrà lloc

Els CDR, malgrat l'actual situació de crisi sanitària suscitada per la pandèmia, han decidit convocar concentracions per la Diada de Catalunya. Així, a través del seu compte oficial de Twitter han fet una crida: «El pròxim 11 de setembre sortirem al carrer». I, de fet, ho argumenten dient que es manifesten per «recordar el Règim del 78 que seguim determinats a assolir la independència i per exigir al govern que aturi la repressió contra l'independentisme i retorni al camí de la desobediència». 

Paral·lelament, els radicals independentistes presenten la crida amb el lema 'Sentenciem-los' i 'El Poder del Poble'. Per al moment, cal dir, només s'ha anunciat que la manifestació tindrà lloc a partir de les 19.30 hores a l'Arc de Triomf de Barcelona. A través de les xarxes també s'hi han sumat els CDR dels barris de Sant Antoni, Sant Andreu, Hostafrancs, Nou Barris, Sant Gervasi de Cassoles, Bon Pastor, Marina i Les Corts de Barcelona, Gavà, Gasteiz (País Basc),  entre d'altres.

Ara bé, en cap moment han matisat si tenen autorització o la demanaran al Govern o les autoritats per tal de celebrar aquestes protestes. Des de Protecció Civil, tal com relata 'El Nacional', asseguren que no tenen constància i, segons el marc legal, qualsevol concentració o manifestació a la via pública ha de ser gestionada a través del Procicat, el Pla de Protecció Civil per emergències. A més, tenint en compte la situació actual de pandèmia, els condicionants es tanquen des del departament de Salut i del d'Interior i, per tant, són aquests els que marquen les pautes i mesures en cas que s'autoritzi qualsevol esdeveniment. 

L'ANC també farà concentracions

L'ANC, per la seva banda, ja ha advertit que les concentracions previstes seran prèvia inscripció i no passaran, obligatòriament, de 300 persones. A més, esmenten que algunes d'aquestes manifestacions es faran amb cadires i marcant el perímetre de distància a terra. La presidenta, Elisenda Paluzie, ha assegurat que treballen per respectar el dret a la llibertat de manifestació però també la seguretat de la ciutadania. Paluzie també va aprofitar l'ocasió per fer una crida a sortir als balcons a les 17.14 hores. 

L'última concentració dels CDR va tenir lloc el passat 9 d'agost coincidint amb la ruta per promoure el turisme a Espanya que van emprendre els reis Felip VI i Letícia. Unes 300 persones van participar-hi a la plaça del Vi de Girona. En l'acte es va llegir un manifest i alguns assistents van cremar fotografies de Felip VI i Joan Carles I.