Diverses persones durant la batussa entre dos grups a la platja de Llafranc

L'autor d'una greu agressió a Llafranc es defensa: «Faríeu el mateix per la vostra mare»

L'home de 48 anys que va rebre el cop de casc està ingressat en estat greu i té part del seu cos paralitzat

El passat 30 d’agost, la platja de Llafranc es convertia en escenari d’una baralla que va acabar amb un home inconscient després de rebre un cop amb el casc d’una moto. Les imatges de tensió es van compartir a les xarxes i en poques hores es van fer virals. Ara, alguns dels protagonistes de la història han actualitzat l’estat de salut de l’única víctima i el punt de vista de les parts que es troben implicades.

La víctima està ingressada de gravetat amb un coàgul al cervell

L’Àlex, amic de l’home que va ser agredit, ha parlat a SER Catalunya en el programa ‘Aquí, amb Josep Cuní’. Allà ha explicat que el seu amic Manel, de 48 anys, havia quedat inconscient durant unes tres hores després de rebre el cop. Un cop es va despertar es van adonar que tenia part del cos paralitzada. Finalment, ha estat ingressat d’urgències a l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona amb un coàgul al cervell. L’Àlex comenta la «bona sort» que ha tingut el seu amic per continuar viu.

L’Àlex es trobava allà en els llocs dels fets quan va succeir la ràpida i brutal baralla. Descriu a Manel com un home del barri de Montilivi de Girona amb una gran família i dos fills de 19 i 15  anys. «Estàvem jugant en família i va baixar aquest noi i el va agredir brutalment». El testimoni recalca que la pilota només va arribar un cop a les taules dels clients del restaurant. «Érem diverses famílies que estàvem jugant amb els nostres fills i en un moment donat una única pilota va anar a parar a la teulada del restaurant La Llagosta».

L’agressor justifica la seva reacció: «Tots faríeu el mateix per la vostra mare»

Paral·lelament, un altre dels protagonistes de la història també ha volgut proclamar la seva part dels fets. Álex Teixidor, qui va propinar el cop amb el casc de la moto, ha volgut aclarir a través de les xarxes socials que la seva actuació «no va ser la correcta». «Va ser un acte de ràbia del qual no em sento orgullós .Vaig respondre de la pitjor manera». Tot i això, intenta justificar les seves accions per defensar la seva mare. «Crec que tots faríeu el mateix per la vostra mare. Gràcies per la vostra comprensió».

Teixidor també va enviar unes notes d'àudio als seus amics per explicar els fets, i aquestes han quedat publicades a les xarxes. El programa de Josep Cuní publicava els àudios on Teixidor explica amb molta calma la seva versió dels fets i el seu cop amb el casc de moto. «Van tirar una pilota i van tirar tots els plats i gots de vidre al terra», afirma.

Teixidor explica que la seva mare va advertir-los que si tornava a caure una pilota, baixaria i parlarien. En aquell moment, els altres van començar a cridar insults: «Els xarnegos van tornar a insultar a la meva mare: ‘Vés a la merda, vella filla de puta!’ ‘Calla’t, amargada!’». Poc després, continua, van tornar a llançar la pilota i van retar la seva mare: «Si tens collons, baixa aquí!». Álex Teixidor relata que va veure la seva mare baixant les escales entre insults mentre s’apropava a les famílies.

Tot i la gravetat de la situació i les conseqüències que va deixar en l’home de 48 anys, l’agressor bromeja sobre la seva reacció: «Era un macarra a qui li vaig donar una dosi de calma. Quan vaig sentir que la insultaven vaig agafar el casc de la moto, vaig baixar i li vaig fotre un 'cascasu' que encara deu tenir mal de cap. Bé, mal de cap no perquè va quedar inconscient. Però no em preocupa, estic mega tranquil», comentava en els àudios publicats a SER Catalunya. Mentrestant, Manel continua ingressat de gravetat a l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona amb un coàgul cerebral.