Imatge de Leo Messi durant l'entrega del premi Creu de Sant Jordi

El fitxatge de Messi al Manchester City es complica: només podria arribar amb la carta de llibertat

Ara mateix el destí del futbolista argentí es incert

Aquest dimarts es compleix una setmana exacta de la bomba del 'cas Messi', una de les notícies informatives més importants de la història recent del FC Barcelona. L'astre argentí continua mantenint el pols a la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu i no està assistint als entrenaments del primer equip. Pendent del seu futur, probablement al Manchester City, des d'Anglaterra es veu cada vegada més complicat incorporat el futbolista blaugrana. 

Segons informa MundoDeportivo, el club citizen ha analitzat detalladament les possibilitats de l'operació i només contemplen el fitxatge de Messi si aquest arriba amb la carta de llibertat. En el cas d'haver de pagar un traspàs, renuncien a la incorporació del '10' del Barça.

Fonts del City reconeixen que a nivell econòmic l'operació genera molts dubtes. Cal recordar que el club anglès va esquivar per ben poc una multa de la UEFA pel Fair Play Financer que el prohibia jugar a la Champions durant dos anys. Finalment, va pagar una multa de 10 milions d'euros al juliol imposada pel TAS. El risc del fitxatge de Messi obliga a dur a terme una important reestructuració salarial de la plantilla i desprendre's d'algun futbolista clau de l'equip. Sinó és així, no hi ha cap altra manera d'incorporar a Messi.

D'altra banda, el City tampoc es vol arriscar a demanar el trànsfer provisional a la FIFA i després esperar al fet que un jutge determini el cost de l'operació perquè podria acabar en una sentència de pagar els 700 milions d'euros de clàusula. D'aquesta manera, volen evitar prendre qualsevol mena de risc. 

Pep Guardiola ja ha tornat a Manchester

Després de passar uns dies a Barcelona, Pep Guardiola ja ha tornat a Manchester i ja coneix la realitat financera del seu club. Les càmeres de televisió van enregistrar com l'extècnic del Barça arribava a l'aeroport del Prat juntament amb el seu ajudant Juanma Lillo. Segons diversos mitjans, davant la dificultat de l'operació econòmica de Messi amb el City, Guardiola va recomanar a l'astre argentí que el millor que podia fer era quedar-se i acabar la seva carrera al Camp Nou.