Luis Enrique en una rueda de prensa

Luis Enrique torna a la feina després de la pèrdua que el deixa tocat per tota la vida

L'entrenador rebrà el suport de la plantilla i l'equip tècnic

Després de nou mesos parats per culpa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, la Selecció Espanyola torna més forta que mai i ho fa de la mà de Luis Enrique, qui és la primera vegada que treballa des de la mort de la seva filla petita. A més, l’exculer es posa al capdavant de l’equip tan sols uns dies després del primer aniversari de la tràgica defunció.

Aquest passat cap de setmana es va complir un any des que va morir Xana i per aquest motiu l'entrenador li va dedicar una piulada en homenatge a ella. I els seus seguidors han volgut fer el propi amb missatges d'ànim i de força. 

Puyol, qui fos jugador del Barça, va ser una d'aquestes persones, juntament amb un cor va escriure les paraules «Us estimo!». L'altra filla de Luis Enrique, Sira, també ha volgut escriure unes paraules amb aquest motiu: «365 dies il·luminant-nos des del cel. Et trobo a faltar».

Una batalla molt dolorosa

La petita Xana portava cinc mesos lluitant contra un osteosarcoma, un tumor ossi, que finalment va posar fi a la seva vida. La dolorosa notícia la va anunciar l'entrenador a través d'una nota molt afligida, plena d'amor i de valentia pel que acabava de succeir-li.

Per a superar aquest estripat incident en la seva vida, Luis Enrique es va recolzar en els seus fills i en la seva dona, Elena Cullell, i ella va fer el propi amb l'asturià també. 

La seva historia d’amor comença fa més de dues dècades. Luis Enrique es va casar amb ella el 27 de desembre de 1997 davant de dos-cents convidats en la basílica de Santa María de la Mar i junts van tenir tres fills: Pacho (21), Sira (20) i la més petita, Xana, que va morir quan tan sols tenia 9 anys. 

Luis Enrique va tenir una gloriosa carrera al món del futbol. Va ser un destacat futbolista que va passar per equips de renom com el Reial Madrid, l'Sporting de Gijón o el Barça, l'últim on va estar com a jugador professional. No obstant això, la seva aventura en aquest esport no va acabar llavors, perquè en 2008 va ser seleccionat per a entrenar el FC Barcelona B. 
 

Després d'estar dues temporades al capdavant d'aquest equip, es va traslladar a Itàlia per a liderar a l'A. S. Roma. L’any següent tornaria a traslladar-se al R. C. Celta de Vigo i en el 2014 va tornar a Barcelona per a plantar-se en la banqueta del primer equip del Barça

Ara, després d'un any parat per la mort de la seva filla petita i per l'epidèmia mundial, l'entrenador ha tornat a la banqueta per a posar-se al capdavant de la Selecció Espanyola.