Una persona amb un termòmetre digital prenent la temperatura a una dona

El doctor Pedro Cavadas envia una pesimista predicció sobre el coronavirus a Espanya

L'expert és molt pesimista respecte al futur de la pandèmia

El doctor valencià Pedro Cavadas, una eminència en el camp de la cirurgia plàstica a Espanya i que va alertar del coronavirus, ha realitzat unes dures declaracions contra la gestió del govern espanyol amb la pandèmia del coronavirus. L'expert ha demanat que es realitzi una auditoria, a més d'expressar els pitjors vaticinis sobre la vacuna. Cavadas s'ha sumat a la petició de diversos experts de realitzar «una auditoria en regla» amb l'objectiu de valorar què ha fet Espanya per estar entre els pitjors països on ha afectat més el virus. 

Segons recull 'El Diario de León, el doctor indica que «no sembla que això hagi d'acabar molt bé. No ha estat el virus, sinó la resposta, el que ha provocat un empobriment a Espanya». Cavadas no s'ha mostrat gens optimista respecte a la situació. L'expert creu que el futur és molt incert i que s'han de començar a prendre mesures.

 

Molt pesimisme davant l'escenari actual

Respecte a l'arribada de la vacuna, el doctor ha estat bastant contundent. «Primer es vacunarà a la part rica de la població mundial», ha comentat, deixant entreveure un possible conflicte econòmic respecte a la vacuna. «La investigació ha d'estar liderada per tècnics dels de veritat que no tingui cap peatge polític ni econòmic a pagar, perquè això prostitueix completament els resultats», ha comentat. Pedro Cavadas ho té clar, i és que segons els seus coneixements, ha advertit que passaran anys fins que tothom estigui vacuna.

«Les parts pobres del món es vacunaran més tard i això farà que la pandèmia segueixi una evolució asimètrica en tot el món», ha confessat el doctor al citat mitjà. «El problema fonamental serà més econòmic que sanitari. És més nociu el resultat de la mala gestió de les mesures per combatre-ho que el virus en si mateix, perquè és de baixa mortalitat», ha afegit l'expert, que creu que encara queda molt per remar.

Finalment, el doctor assegura que les coses no s'han fet del tot bé, perquè a banda del gran dany sanitari, Espanya patirà més contratemps econòmics a mig termini, encara que té a la societat completament atemorida.