Imatge de David Serrano, propietari de la finca on va morir el petit Julen

Surt a la llum el que haurà de pagar el propietari de la finca on va caure el petit Julen

La Junta de Andalucía calcula que el coste económico del operativo de rescate asciende a un total de 700.000 euros

El Consell de Govern de la Junta d'Andalusia s'ha pronunciat sobre la sanció al propietari de la finca de Totalán on va caure i va morir el petit Julen, un succés que va mantenir en tensió a tota Espanya en gener del 2019. Concretament, l'organisme estima que la multa ascendeix a 300.001 euros per infracció greu «en matèria de seguretat minera».

La sanció es produeix set mesos després del judici per la mort de Julen en el que el propietari de la finca i acusat, David Serrano, es va declarar culpable. Per un altre costat, i segons assenyala 'Diario SUR', el mateix Consell estudia una segona multa a l'empresa que va realitzar les tasques de prospecció, un total de 30.001 euros que podrien ser ratificats en un futur.

La Junta d'Andalusia calcula que el cost econòmic de l'operatiu del rescat ascendeix a un total de 700.000 euros en matèria de maquinària, personal traslladat fins la finca, combustible i altres conceptes, com la vigilància.

David Serrano, condemnat per homicici imprudent

David Serrano va ser condemnat el dimarts 20 de gener per un delicte d'homicidi per imprudència greu, després d'arribar a un acord amb les acusacions i la defensa. No obstant, la pena va ser suspesa pel jutge encarregat del cas, pel que no entrarà a la presó.

Després del veredicte, l'amo de la finca de Totalán va expressar el seu «alleujament» per haver-se tret de sobre un pes «molt gran», assegurant que sempre portarà aquest pes «a l'esquena». D'altra banda, va manifestar que demanava perdó als pares del petit «de tot cor» i va sentenciar que l'acord va ser fruit del seu tracte amb la família.

El petit Julen, de dos anys, va caure al pou de la finca el passat 13 de gener de 2019. Tretze dies després, el cos sense vida del menor va ser rescatat de l'interior del pou. «És com si Julen fos el fill de petit. Si el teu fill estigués allà aniria darrere d'ell, no? Doncs nosaltres vam anar a per ell», va declarar Ángel García Vidal, delegat a Màlaga del Col·legi d'Ingenyers de Camins.