Els CDR detinguts treuen a la llum l'existència d'un possible CNI català

La investigació que duu a terme la Guàrdia Civil revelaria el disseny i la realització del que havia de ser l'embrió aquest organisme d'espionatge

La Guàrdia Civil s'endu caixes d'un domicili del CDR a Sabadell, el 23 de setembre de 2019
La Guàrdia Civil s'endu caixes d'un domicili del CDR a Sabadell, el 23 de setembre de 2019 | ACN

Els membres dels CDR detinguts el passat mes de setembre i acusats de terrorisme han obert una nova etapa en la investigació del cas. 

Almenys, segons explica 'Crónica Global', els CDR han parlat durant les seves declaracions d'un suposat suport del CNI català. En aquest sentit, cal recordar que des del Govern de la Generalitat s'ha negat de forma reiterada la creació d'aquest suposat centre d'intel·ligència català, això no obstant, alguns dels investigadors del cas asseguren que hi ha proves que certifiquen l'existència d'aquest organisme.

La conversió de Cesicat

En aquest punt arriba ara la conversió de Cesicat (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya) en l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que el mateix Consell Executiu va aprovar la setmana passada els estatuts de l'organisme, tot i que el Tribunal Constitucional el considera il·legal.

Per aquest motiu, el govern espanyol en funcions ja va amenaçar de suspendre la base d'aquest nou decret, en considerar que vulnera competències estatals. Sembla injustificable doncs la negació d'una espècie d'organisme català dedicat a l'espionatge, ja que la investigació que duu a terme la Guàrdia Civil«constata el disseny i la realització del que havia de ser l'embrió del CNI català o, com alguns han denominat, el Departament de Seguretat Nacional Catalana».

Amb la suposada col·laboració dels Mossos

En la mateixa línia, les fonts consultades per 'Crónica Globlal': «El Govern, a través dels Mossos i més concretament de la comissaria general d'informació de la policia catalana, ha dut a terme i ha donat continuïtat a un servei il·legal d'espionatge tenint com a objectius partits polítics, activistes, personatges públics o privats, entitats i plataformes amb un marcat perfil unionista».

Ara, davant aquesta situació, s'espera que l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya rebi un pressupost de 14 milions d'euros, si s'aproven els pressupostos. Mentrestant, denuncien, es segueix sense aclarir si els Mossos formaran part del projecte, així com les conseqüències de la intervenció del TC.

També et poden interessar...


Comentaris
ton
Que verguenza lo que estan haciendo los politicos catalanes, y que verguenza lo que opinan de ellos los politicos del resto del mundo, somos el hazmereir de los paises del mundo por los politicos que tenemos que no los quieren recibir en ningún sitio, como no sea que paguen el local y para que solo vayan los que van de aqui y algunos pagados, QUE VERGUENZA.
Relator
Ton, en tu nombre faltan dos letras: to
José Sixto Sánchez Loayza
Vergüenza de falsa democracia española, con presos políticos y falta de libertad de expresión, con presos políticos por culpa de una justicia franquista. #SpainSitAndTalk!
Ani
Creo que es mas azmerreir y azme llorar, en Catalunya no provocamos muertos, que le pregunten al servicio de los que sabian quien era el Iman de Ripoll y que le pagaran y que murieran gente en el atentado y muchos y un pobre niño, la mayoria extrangeros, esto no os da verguenza, a mi me da pena y si fuerais humanos pediriais responsabilidad donde fuera que solo veis lo que os interesa, mi soporte para el padre que no descansa por la muerte de su hijo y supongo la madre y abuelos.
Josep
El capo del tsunasmi está a waterloo,..i els pistolers son els CDR.
Jordi
Vergonya que el P.P. porti robats130.000 mil.lions .

envia el comentari