La Guàrdia Civil s'endu caixes d'un domicili del CDR a Sabadell, el 23 de setembre de 2019

Els CDR detinguts treuen a la llum l'existència d'un possible CNI català

La investigació que duu a terme la Guàrdia Civil revelaria el disseny i la realització del que havia de ser l'embrió aquest organisme d'espionatge

Els membres dels CDR detinguts el passat mes de setembre i acusats de terrorisme han obert una nova etapa en la investigació del cas. 

Almenys, segons explica 'Crónica Global', els CDR han parlat durant les seves declaracions d'un suposat suport del CNI català. En aquest sentit, cal recordar que  des del Govern de la Generalitat s'ha negat de forma reiterada la creació d'aquest suposat centre d'intel·ligència català, això no obstant, alguns dels investigadors del cas asseguren que hi ha proves que certifiquen l'existència d'aquest organisme.

La conversió de Cesicat

En aquest punt arriba ara la conversió de Cesicat (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya) en l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que el mateix Consell Executiu va aprovar la setmana passada els estatuts de l'organisme, tot i que el Tribunal Constitucional el considera il·legal.

Per aquest motiu, el govern espanyol en funcions ja va amenaçar de suspendre la base d'aquest nou decret, en considerar que vulnera competències estatals. Sembla injustificable doncs la negació d'una espècie d'organisme català dedicat a l'espionatge, ja que la investigació que duu a terme la Guàrdia Civil«constata el disseny i la realització del que havia de ser l'embrió del CNI català o, com alguns han denominat, el Departament de Seguretat Nacional Catalana».

Amb la suposada col·laboració dels Mossos

En la mateixa línia, les fonts consultades per 'Crónica Globlal': «El Govern, a través dels Mossos i més concretament de la comissaria general d'informació de la policia catalana, ha dut a terme i ha donat continuïtat a un servei il·legal d'espionatge tenint com a objectius partits polítics, activistes, personatges públics o privats, entitats i plataformes amb un marcat perfil unionista».

Ara, davant aquesta situació, s'espera que l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya rebi un pressupost de 14 milions d'euros, si s'aproven els pressupostos. Mentrestant, denuncien, es segueix  sense aclarir si els Mossos formaran part del projecte, així com les conseqüències de la intervenció del TC.

També et poden interessar...