Foto oficial del Rei Felip VI

Els CDR es manifestaran divendres a Barcelona contra la visita de Felip VI

«Serem al carrer per recordar-li que no és benvingut», han avisat a través de Twitter

Els CDR del Barcelonès han convocat una mobilització a Barcelona el pròxim divendres contra la visita de Felip VI, que presidirà l'acte d'entrega de premis de la primera edició de la Barcelona New Economic Week (BNEW), esdeveniment impulsat pel Consorci de la Zona Franca i que també comptarà amb la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Felip VI i el líder de l'Executiu central també visitaran l'start-up 3-D Factory Incubator, que compleix el seu primer any a la Zona Franca.

Segons han avisat els CDR a través de les xarxes socials, «aquest divendres el cabdill del Règim del 78, Felip de Borbó, desembarca a Barcelona conjuntament amb en Pedro Sánchez. Els CDR serem al carrer per recordar-li que no és benvingut». No s'han donat més detalls de la convocatòria —amb el lema «No sou benvinguts»—, ja que els organitzadors resten a l'espera de conèixer l'agenda del monarca espanyol.

Juan Carlos Campo assegura que la visita del rei suposa el retorn a la «normalitat»

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a Onda Cero que la visita del rei Felip VI a Barcelona del pròxim divendres suposa el retorn a la «normalitat» després de l'absència del monarca a l'acte del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el 25 de setembre. «S'instal·la la normalitat, d'aquí a uns dies torna a visitar Barcelona», ha dit. Segons Campo «hi ha elements diferencials» respecte a l'acte dels jutges, perquè «l'1-O ha passat i la sentència s'ha dictat».

En tot cas, Campo ha justificat de nou la decisió del govern espanyol de vetar la presència del rei a l'acte de lliurament dels despatxos als nous jutges: «Com a governants tenim l'obligació d'intentar crispar menys la societat. No és un problema de seguretat, sinó que com a govern tenim l'obligació de fomentar una majori convivència i estic segur que és el que vol el rei».