El dineral que han exigit uns okupes de Barcelona i el propietari ha acabat pagant

L'ocupació de l'immoble va tenir lloc durant la pandèmia del coronavirus

Imatge d'arxiu de diverses monedes i bitllets d'euro
Està previst que els okupes abandonin el pis aquest divendres 3 de juliol | Europa Press

Un fons d’inversió ha acabat pagant 10.000 euros a un grup criminal per desallotjar un pis ocupat a Barcelona. Tot i que els Mossos d’Esquadra van entrar a l’immoble fa uns dies per detenir una de les inquilines, relacionada amb diversos robatoris comesos prop de la zona on residien de manera il·legal, el propietari de l’habitatge ha hagut de cedir al xantatge per posar fi al malson.

Segons Crónica Global, el pis s’ubica al número 2 del carrer Vilageliu, a la zona Franca. Els veïns del barri feia setmanes que estaven lluitant contra el que asseguren que és una «banda organitzada» que va ocupar un immoble durant la pandèmia per utilitzar-lo com a base d’operacions. Malgrat que la policia catalana va entrar a l’habitatge en cerca de la dona, no van poder desallotjar els okupes perquè no tenien una ordre judicial. Només van poder detenir a la persona que buscaven i marxar.

Davant d’aquesta situació, el fons d’inversió no ha vist un altre remei que cedir i acabar pagant 10.000 euros. Està previst que els okupes abandonin el pis aquest divendres 3 de juliol.

 

L’ocupació de l’immoble va tenir lloc durant la pandèmia

«Aquí abans hi havia una família que no va poder pagar la hipoteca. Els van fer fora. Doncs bé, després van ocupar la propietat. Hi havia uns altres pares que no molestaven. Mai va haver-hi cap problema fins que també els van desallotjar», expliquen uns veïns al citat mitjà. «Va ser durant la pandèmia del coronavirus quan van arribar els problemes. Va entrar un grup de set o vuit persones», afegeixen.

Els veïns asseguren que els okupes «porten un tren de vida alt» i que «de vegades arriben amb taxi. No són una família vulnerable. Són uns pocavergonyes: utilitzen el pis de base d’operacions per robar als voltants». De fet, el propietari d’un establiment confirma que els robatoris de mòbils, carteres i a botigues han crescut en les darreres setmanes. Per tot plegat, els veïns de la zona confien que a partir de divendres torni la tranquil·litat al barri i que es posi fi a l'episodi dels okupes.


Comentaris

envia el comentari