La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha assegurat que les activitats extraescolars «no es faran» si suposa barrejar alumnes de diferents grups. «Si hi ha extraescolars dins la mateixa 'bombolla' serà un punt a favor perquè es puguin fer, però si suposa barrejar alumnes de diferents grups de convivència, òbviament que no és recomanable», ha assegurat la ministra en una entrevista a La Sexta.
Celaá defensa que el principal objectiu ha de ser «salvaguardar la salut» dels alumnes, els docents i les famílies: «El cicle educatiu s'ha de cloure amb èxit però la cura de la salut és condició necessària perquè això pugui ser així». La ministra també ha explicat que caldrà «adaptar» les classes d'Educació Física.
'Grups bombolla' en les etapes d'Infantil i primer cicle de Primària
Els grups de convivència estable o 'grups bombolla' són un tipus d'organització format per un nombre reduït d'alumnes i un tutor de referència. Aquests grups han d'evitar la interacció amb els altres, segons consta en el document aprovat entre Educació i Sanitat amb les comunitats dijous passat per a les etapes d'Infantil i primer cicle de Primària, i que recomana que s'estengui a etapes superiors.
El document aprovat fa dos dies per Educació, Sanitat i les regions ja establia que s'evitaran les activitats en el centre «que comportin la interacció d'alumnat de diferents grups de convivència o classes en les quals no es pugui mantenir la distància mínima interpersonal».
Crida als pares perquè portin els fills a l'escola
En la mateixa entrevista a La Sexta, Isabel Celaá ha fet una crida als pares perquè portin els seus fills a l'escola, ja que «els beneficis de la presencialitat són insubstituïbles». En aquest sentit, ha assenyalat que «el risc zero no existeix i tot depèn de l'evolució de la pandèmia». Tot i això, ha recordat que «l'escola és l'espai controlat» i ha animat les famílies «a superar els recels».
Per altra banda, la ministra d'Educació ha demanat una «resposta institucional» per ajudar les escoles més petites a comptar amb més espais que permetin una millor distribució dels alumnes. Pel que fa a prendre la temperatura als alumnes, ha explicat que «les direccions dels centres decidiran si ho fan en entrar, abans de començar la classe o ho deixen en mans de la família».