Cua de passatgers esperant per facturar a l'aeroport del Prat

Grècia prohibeix els vols amb origen i destí a Catalunya a partir d'aquest dilluns

Els viatgers de la resta d'Espanya que arribin al país hel·lè tenen l'obligació de presentar una prova PCR negativa per entrar

El govern grec ha decidit prohibir els vols a i des de Catalunya, inclosa Barcelona, a partir del dilluns, mentre estén mesures de prevenció contra el coronavirus per tot el país. El vicesecretari de Protecció Civil de Grècia, Nikos Jardalias, va anunciar que a partir de la mitjanit del 31 d'agost cessaran tots els vols a i des de Catalunya, a conseqüències del gran increment de casos de coronavirus en aquesta comunitat autònoma.

A més Grècia estendrà fins al 19 de setembre l'obligació de presentar una prova PCR negativa als viatgers que vulguin entrar al país procedents de la resta d'Espanya, Bèlgica, Bulgària, Romania, Malta, Suècia, Albània, Macedònia del Nord i els Emirats Àrabs. Els Països Baixos surten d'aquesta llista gràcies a la millora de les condicions epidemiològiques al país, per la qual cosa els que volin des dels seus aeroports a Grècia no hauran de presentar un test negatiu de la Covid-19.

Així mateix, es mantenen també les restriccions en les entrades al país per via terrestre fins al divendres 11 de setembre i continuen les limitacions en les connexions per carretera, mar i aire amb els països veïns d'Albània i Macedònia del Nord.

Restriccions en l'àmbit local, incloent-hi Atenes i les illes gregues

L'augment de casos de coronavirus a Grècia, especialment durant l'últim mes, ha obligat a imposar restriccions també en l'àmbit local, inclosa la capital Atenes i les illes que es troben en el punt àlgid de la temporada turística. Les autoritats sanitàries han decidit imposar una sèrie de mesures similars a les de les primeres fases del desconfinament a les illes de Zante, al mar Jònic, i a Lesbos, al mar Egeu.

En aquestes illes, com ja es va fer per exemple a Porus, queden prohibides a partir d'aquest dissabte les celebracions públiques, s'imposa un límit de nou persones en totes les reunions, tant públiques com privades, i es generalitza l'ús de la mascareta en espais oberts i tancats.

En l'últim recompte de casos aquest divendres, Grècia va registrar 270 nous contagis de coronavirus. Des que va començar la pandèmia al febrer, el país hel·lè ha confirmat un total de 9.800 casos de Covid-19 i 259 defuncions.