Els centres comercials demanen al govern espanyol passar a fase 1 i obrir portes el pròxim dilluns

Les associacions del sector asseguren que retardar l'obertura al 25 de maig aprofundirà en les pèrdues econòmiques

Imatge d'una dona baixant per una escala mecànica en un centre comercial
Els centres comercials han demanat al govern espanyol obrir portes el próxim dilluns 11 de maig. | EFE

Les associacions de parcs i centres comercials i patronals del sector tèxtil i gran distribució han sol·licitat al govern espanyol que els centres comercials puguin entrar en la fase 1 i obrir el pròxim dilluns 11 de maig. Segons un comunicat conjunt de l'Associació Espanyola de Centres Comercials (AECC), l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), la patronal del tèxtil Acotex, l'Associació Nacional Grans d'Empreses de Distribució (ANGED) i Marques de Restauració, els centres i parcs comercials estan perfectament preparats per a garantir la seguretat dels empleats i clients.

Els representants dels centres comercials, entre els quals hi ha El Corte Inglés, IkeaLeroy Merlin o Media Markt, han assenyalat que «no té sentit prohibir l'obertura dels locals o establiments situats en centres i parcs comercials, quan la resta de locals i establiments comercials fora dels centres sí que podran obrir en aquesta fase 1». «Si la reobertura es retarda més enllà de la fase 1» i no poden obrir fins al 25 de maig, «s'aprofundiria en majors pèrdues de vendes que dificultaran més la recuperació», han subratllat.

Mig miler de centres comercials oberts, en albergar serveis essencials

Els centres i parcs comercials «són espais gestionats per empreses professionals dedicades a assegurar les condicions de seguretat i higiene necessàries a cada moment, tant en la seva posada en marxa com en la seva coordinació i control», segons han assenyalat les associacions. Expliquen també que «més de 500 centres i parcs comercials estan ja oberts al públic, en albergar un important número dels establiments comercials l'activitat dels quals es considera essencial».

Han afegit que tot això els «ha obligat a gestionar, ja des de l'inici de la crisi, mesures per a garantir la seguretat de tots els usuaris i el funcionament de les instal·lacions com un espai segur per a estar i comprar, sense risc d'aglomeracions ni en els locals ni en les zones comunes dels centres». El sector de centres i parcs comercials, recorden les associacions, contribueix en sumar a més de 36.000 comerciants, dels quals un 85% són petits comerços inferiors a 300 metres quadrats.


Comentaris

envia el comentari