URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

Barcelona, la gran atrapada: Què implica no avançar en el desconfinament?

Ada Colau afirma que serà un procés «llarg i progressiu»

Metro Plaça Universitat el 17 de març de 2020
Barcelona no avançarà a la següent fase aquest dilluns | CatalunyaDiari

Barcelona és la ciutat catalana més afectada pel coronavirus, amb més de 3000 morts només en el territori. És per això que serà una de les zones que no passarà a la fase 1 aquest dilluns, i per tant no s’uniran al Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu-Aran. Una situació que es podria allargar fins a finals d'aquest mes de maig.

El fet que la capital hagi de continuar paralitzada suposarà un impacte econòmicimportant, segons adverteixen els experts. A més, la població es veurà emocionalment afectada per no poder veure encara els seus amics i familiars mentre la majoria del país supera aquesta fase.

Colau demana paciència

El Govern i l’Ajuntament de Barcelona no han aclarit encara quan es podrà accelerar la desescalada a la capital, però afirmen que «serà qüestió de dies, no de setmanes». Així ho ha comunicat Ada Colau, qui demana «paciència» a la població barcelonina. «No serà fàcil ni curt. Serà llarg i progressiu».

L’alcaldessa també ha volgut remarcar que els motius d’aquesta estancada no es deu a la irresponsabilitat de la població o a un empitjorament de les dades, sinó a la dificultat que suposa desconfinar una ciutat gran, densa i que es troba entre el mar i la muntanya.

Es posposen les trobades amb familiars i amics

A més, el fet que el desconfinament a Catalunya es realitzi per àrees sanitàries significa que la població de Barcelona no podrà sortir de la ciutat comtal- la qual es considera una àrea sanitària en si mateixa. Només ho podran fer per anar a treballar i amb justificacions específiques, tal com ha estat succeint fins ara.

Així, el Departament  de Salut ha afirmat que els barcelonins no podran sortir de la regió durant tot el procés de desescalada- que té una durada previsible d’entre sis i vuit setmanes més. D’aquesta manera, hauran d’esperar que acabi tot per poder visitar els seus familiars de la mateixa província.

Barcelona obrirà les platges

Per compensar aquest dur cop, l’Ajuntament ha optat per intentar millorar la qualitat d’aquelles activitats que encara poden realitzar. Així, han ampliat les zones per a vianants i els quilòmetres de carril bici per garantir la distància de seguretat en aquells que practiquen esport a l’aire lliure.

En aquesta fase 0 seguiran sense poder practicar esports d’equip, però una bona notícia pels barcelonins és que les platges obriran a partir d’aquest mateix divendres per realitzar esport de manera individual. Les persones també podran banyar-se, però sempre dins de l’horari imposat pel govern- de 6 a 10 del matí.


Comentaris

envia el comentari