Les platges de Barcelona reobriran divendres de 6 a 10 del matí

L'Ajuntament de Barcelona veu bé que Salut no hagi demanat que la ciutat passi a fase 1 el proper dilluns

Barcelona tindrà un clima com el de Múrcia en 30 anys
Les platges de Barcelona reobriran divendres... però només per fer esport, i amb horari limitat.  | EFE

Les platges de Barcelona reobriran a partir d'aquest divendres per ampliar els espais de la ciutat on es pot practicar esport durant la franja de 6 a 10 del matí. Concretament s'hi podran practicar esports individuals, com ara córrer o nedar, tot i que no hi haurà operatius serveis de socorrisme.

Així ho ha anunciat aquest dijous el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, que ha explicat també que s'ha reprès el servei de neteja de les platges. Badia ha remarcat que no s'hi podran fer «passejades, ni estades ni pícnics» i ha dit que a les 9 platges de la ciutat hi haurà un dispositiu de la Guàrdia Urbana i dos punts d'accés. No s'hi podrà accedir amb el cotxe.

Barcelona veu bé que Salut no demani el pas a la fase 1 de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona ha valorat positivament que el Departament de Salut no hagi demanat que la ciutat passi a la fase 1 de desconfinament el proper dilluns. «Tot el que vingui de la mà de Salut per a la prevenció i que la corba s'estabilitzi ho veiem bé», ha afirmat a TV3 la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Infraestructures, Janet Sanz. Sanz ha afegit que la ciutat s'adaptarà «a allò que vagin plantejant» les autoritats sanitàries. D'altra banda, ha apostat per treballar per mantenir la reducció del trànsit rodat en el futur i que creixi la mobilitat sostenible. També ha obert la porta a estudiar si es poden deixar permanents alguns dels carrers habilitats als vianants durant el desconfinament.

Sanz ha considerat que «en termes generals la gent està bastant sensibilitzada» amb les mesures establertes per les autoritats sanitàries per poder sortir al carrer però ha reconegut que hi ha punts de la ciutat «amb bastant afluència». Per això, ha dit que és important habilitar més espais, tot i que ha recordat que els passejos o l'esport s'ha de fer en l'entorn del domicili.


Comentaris

envia el comentari