Estudiants que s'han examinat de les PAU a l'institut Cap Norfeu de Roses el 10 de juliol de 2020

El Govern reconeix canvis a les escoles a partir de setembre

Bargalló ha assegurat que alguns centres «hauran de preparar i modificar espais»

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dijous 30 de juliol que quan comenci el curs «algun» centre educatiu  necessitarà un espai extern per prevenir l'epidèmia del coronavirus.

«Hi haurà centres que hauran de modificar espais, alguns n'hauran de preparar per a la docència que no eren estrictament docents i, en casos molt particulars, algun centre necessitarà algun suport extern», ha afirmat el conseller en declaracions als mitjans a Lleida, on ha participat amb l'alcalde, Miquel Pueyo, en l'acte de col·locació de la primera pedra de l'escola de Pinyana (Alta Ribagorça).

La solució de les escoles davant un rebrot

El titular d'Educació ha precisat que aquests casos són molt singulars i que la seva Conselleria vol que siguin tant pocs com sigui possible «perquè els mateixos centres prefereixen readaptar-se internament i que els alumnes siguin al centre abans que haver de marxar».

Bargalló ha recordat que hi ha un pla d'obertura de tots els centres educatius  a Catalunya  en el qual cada centre ha hagut d'aplicar la seva pròpia realitat comptant amb l'acompanyament de la inspecció i que es basa en els grups estables d'alumnes i professors.

També ha dit que en cas que es produeixin brots  als centres educatius es posarà en quarantena  14 dies «un grup o un edifici» seguint sempre les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Noves instal·lacions a l’escola de Pinyana, a l’Alta Ribagorça

Sobre l'escola de Pinyana (Alta Ribagorça), Bargalló ha assegurat que «les obres es faran de manera ràpida» i que el març del 2022 haurà acabat l'última fase, que és el pavelló infantil.

Ha explicat que l'escola  que s'edificarà coincideix en part en el terreny on està situada l'actual: «No és fàcil construir una escola mentre l'altra funciona, però és l'única manera de fer-ho».

El conseller també ha visitat l'escola Camps Elisis per a la qual el Govern  va aprovar la setmana passada una ampliació amb un pressupost de 2,5 milions d'euros.