La CEOE aprova per unanimitat la darrera proposta de pròrroga dels ERTO del govern espanyol

El termini expirava aquest dimecres

Pedro Sánchez durant una compareixença, en primer pla i somrient amb el micròfon davant
El president Sánchez durant una compareixença de premsa del govern espanyol   | Europa Press

El Comitè Executiu de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) ha aprovat per unanimitat la darrera proposta del govern espanyol per prorrogar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), pel que se suma així a l'acord ja tancat amb els sindicats, segons han confirmat fonts empresarials.

El govern espanyol ha realitzat una oferta de darrera hora als agents socials per intentar que la CEOE, contrària al pacte per considerar-lo insuficient, se sumi a l'acord que es va arribar aquest dilluns amb els sindicats, tal com asseguren fonts properes a la negociació. En concret, segons les mateixes fonts, l'executiu ha oferit crear, dins dels anomenats ERTO de rebrot, un ERTO per limitació d'activitat per quan una autoritat local, autonòmica o estatal posa límit d'aforament, horari o activitat dels negocis.

Tots els sectors i empreses, incloses les de comerç i hostaleria, podrien acollir-se a aquest ERTO de limitació d'activitat fins al 31 de gener de 2021, una mesura que ha suposat un canvi en la posició de la CEOE, que ha reunit el seu Comitè Executiu des de les 8.30 hores del matí d'avui dimarts per valorar les darreres propostes del govern espanyol liderat per Pedro Sánchez.

Aquests ERTO de limitació d'activitat aniran acompanyats d'altes exoneracions de quotes, a aplicar a partir d'octubre a gener: si l'empresa compta amb menys de 50 treballadors, les exoneracions seran del 100% a l'octubre, del 90% a novembre, del 85% a desembre i del 80% a gener. Si compta amb més de 50 treballadors, els percentatges arriben al 90%, el 80%, el 75% i el 70%, respectivament.

 

«Confiem que aquest acord permeti garantir la continuïtat de la quantitat més gran d'empreses i feines»

En un comunicat, la patronal recorda que el comitè s'ha reunit de manera extraordinària per abordar l'acord, que anirà al Consell de Ministres d'aquest dimarts. El document, asseguren, inclou «totes les empreses» que s'estan veient afectades per la crisi de la covid-19. «CEOE i Cepyme confiem que aquest acord permeti garantir la continuïtat de la quantitat més gran d'empreses i feines possibles en una conjuntura econòmica tan adversa i dilatada en el temps», remarquen al comunicat.


Comentaris

envia el comentari