La darrera actualització de la taxa d'ocupació conclou que el mes d'abril s'ha tancat amb gairebé 4.000 aturats menys a la demarcació de Tarragona. No obstant això, no totes les reaccions són positives i no són pocs qui les agafen amb pinces. A aquesta lectura crítica s'ha afegit la Confederació Empresarial de la demarcació (CEPTA), qui ha matisat que «és cert que l'atur és redueix, però ho fa amb molta menys força que als trimestres anteriors». «Ho podríem qualificar d'un descens marginal», han criticat amb duresa.
[predef]enquesta-tarragona-ciutat-243[/predef]
«El comportament de la taxa d'activitat i la taxa d'ocupació esdevenen decebedors a la demarcació de Tarragona, molt per sota de la mitjana catalana», ha asseverat la CEPTA. L'associació d'empresaris retreu que la població activa —en condicions de poder treballar— i l'ocupada —els que actualment es troben treballant— de la demarcació es troben en davallada i prop dels mínims històrics. «El nostre mercat de treball torna a comportar-se pitjor que a la resta de demarcacions catalanes», han alertat.
La CEPTA agafa amb pinces la baixada de l'atur de l'abril: «la Setmana Santa desvirtua les comparacions»
La Confederació d'Empresaris recorda que les dades del mes d'abril inclouen les contractacions per Setmana Santa, fet que «condiciona clarament l'ocupació al sector serveis i desvirtua qualsevol procés de comparació» amb els mesos anteriors. «Això demostra que el mercat de treball tarragoní torna a demostrar un comportament clarament estacional», conclouen des de la CEPTA sense dubtar-ho.
Els empresaris retreuen que «la taxa d'atur de la demarcació de Tarragona torna a superar a la mitjana espanyola», un fet que «era considerat excepcional i que ja comença a ésser un fet habitual». La CEPTA ha demanat que les dades fora de context puguin alterar la percepció real sobre «una trajectòria molt negativa que creix des del 2012» i ha insistit que la clau de l'atur tarragoní és la desfeta del sector de la construcció, que no aixeca el cap. Les dades actuals de l'atur al territori, doncs, estan molt lluny de ser una bona notícia per als portaveus dels empresaris tarragonins.