Els empresaris demanen a Torra que se «centri en el dia a dia»

El president del Cercle d'Economia ha assenyalat que la pèrdua de poder econòmic «comença a notar-se» a Catalunya

El president Quim Torra amb el president del Cercle d'Economia, Juan José Bruguera
El president Quim Torra amb el president del Cercle d'Economia, Juan José Bruguera | cedida

El Cercle d'Economia ha avisat al president de la Generalitat, Quim Torra, que cal que se centri en «el govern de les coses i del dia a dia» per evitar un deteriorament econòmic que, ha assegurat «ja comença a notar-se». En la inauguració de la XXV Reunió del Cercle d'Economia, el seu president, Juan José Brugera, ha assegurat que «mentre es fan passos» per buscar una sortida consensuada al conflicte polític és «fonamental prioritzar el Govern de les coses».

«L'orientació, sovint única, al conflicte polític debilita el Govern en qüestions que afecten el dia a dia de la ciutadania», ha advertit Brugera a Torra. El president del Cercle ha reiterat la seva aposta per la tercera via com a opció política preferida pels ciutadans, per davant de l'independentisme i «molt allunyat dels que aspiren al retrocés de l'autogovern».

Catalunya perd pes econòmic

«Malgrat la gravetat, no hem de caure en el fatalisme. Ens neguem a pensar que l'única perspectiva és el deteriorament de la convivència cívica, la polarització política i la desconfiança empresarial», ha dit Brugera. Tot i això, el president del Cercle ha dit al president de la Generalitat que «la pèrdua de poder econòmic comença a notar-se».

En aquest sentit, ha dit que «un primer pas seria un bon debat públic sobre orientació de les polítiques públiques en educació, sanitat o benestar social». Tot i posar-se a disposició del Govern i Torra per treballar en aquesta línia, Brugera ha lamentat que no hi hagi més debats d'aquest tipus perquè «el conflicte polític ho emplena tot». 

El discurs de Torra decep als empresaris

El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha parlat en la inauguració de la XXV Reunió del Cercle d'Economia, i ha demanat als empresaris que defensin el referèndum perquè Catalunya pugui decidir el seu futur. Torra ha instat els empresaris a ser «a primera fila» per defensar la «qualitat democràtica» de les institucions i a parlar «alt i clar» també a Madrid per fer saber que estan al costat de la «radicalitat democràtica». El president ha assegurat, a més, que la «millor contribució» que poden fer els catalans a Europa és exigir i aconseguir que defensi i faci possible el dret d'autodeterminació de Catalunya. 

Segons recullen mitjans com 'El Confidencial', les paraules de Torra no van agradar als empresaris, ja que les atribueixen més a un activista que no pas a un líder polític. Sense donar noms, encara van més enllà i asseguren que Torra «no ha fet res», recordant que va preferir anar a visitar una escola protagonista l'1 d'octubre de 2017 abans que reunir-se amb 1.500 empresaris.


Comentaris

envia el comentari