Imatge d'arxiu de la façana de la Universitat de Cervera, el dia 6 d'octubre de 2020.

Cervera tanca els parcs infantils i desinfecta accessos a escoles i residències davant l'augment de casos

Salut farà un cribratge massiu aquest divendres i dissabte al municipi

La Paeria de Cervera ha decidit tancar els parcs infantils i desinfectar els accessos als centres escolars, les residències i el CAP després de registrar un increment de casos positius de Covid-19 els darrers dies. Segons va informar el consistori dilluns, les dades del CAP van apuntar una quarantena de casos durant el cap de setmana i això va encendre les alarmes a la capital de la Segarra.


En aquest sentit, en un vídeo difós per les xarxes socials, l'alcalde Joan Santacana ha demanat a la població evitar les concentracions de persones al davant de les escoles, que no es facin trobades de més de sis persones i que es mantinguin les mesures preventives com són l'ús de la mascareta, la distància i el rentat de mans. El batlle ha apuntat que Cervera va passar de 32 casos positius el divendres passat a 62 dilluns.

Tot i ser una situació «simptomàticament baixa» és preocupant pels casos de transmissió que augmenten, ha indicat l'alcalde. En aquest sentit, Santacana també assenyala que les mesures de tancar parcs infantils i desinfectar accessos a escoles, residències i el CAP es prenen per indicació de Salut i confia que així es puguin rebaixar «ben aviat» els índexs de contagi.

Cribratge massiu

El Departament de Salut durà a terme divendres i dissabte un cribratge massiu a Cervera després de l'increment de positius de Covid-19 detectats a la ciutat en els darrers dies. Amb aquestes proves, es pretenen detectar casos asimptomàtics, aïllar-los i, així, tallar les cadenes de transmissió. Les proves PCR, que es faran al pavelló polivalent, s'ofereixen, de manera voluntària, a tota la població, però s'adrecen preferentment a famílies amb fills en edat escolar.

Donat l'increment de casos i la celebració del cribratge, la Paeria de Cervera ha decidit ajornar les activitats programades el cap de setmana, entre els dies 10 i 12 d'octubre, com a mesura de prevenció. En concret, s'ajornen les Jornades Europees de Patrimoni, organitzades pel Museu Comarcal de Cervera; les visites teatralitzades al carreró de les Bruixes i a la Universitat, i les visites guiades als monuments, organitzades pel Centre d'Acollida Turística.

També es posposen les activitats programades per l'Espai Jove el Racó, que a més reduirà l'aforament de l'espai com a mesura de prevenció. Per la seva banda, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha suspès la visita guiada que, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, tenia prevista a les sales de reserva externes del Museu a Cervera.