Imatge d'arxiu d'unes noies ballant en una discoteca

Salut canvia d'idea i no permetrà la reobertura de l'oci nocturn

El departament encapçalat per Alba Vergés ha pres aquesta decisió a causa de la situació epidemiològica

El departament de Salutha decidit fer finalment marxa enrere i no permetrà l'obertura dels locals d'oci nocturn, segons ha avançat a última hora de la nit el diari 'Ara'. La decisió, segons el mitjà mencionat, ha tirat endavant durant una reunió entre la consellera Alba Vergés i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón, a causa de la situació epidemiològica encara delicada que viu Catalunya.

De fet, la decisió de reobrir els locals, presa pel Procicat dimarts tot i les crítiques rebudes, no s'ha arribat a publicar mai al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), un tràmit obligatori perquè la decisió sigui efectiva. L'excusa donada, i que en un primer moment feia impossible la reobertura aquesta mateixa nit, era que no s'havien complert «aspectes de correcció formal del document»

El Govern valorava la reobertura de les discoteques catalanes des del passat 1 d'octubre, quan es va comunicar per primera vegada des del seu tancament el 24 de juliols pels rebrots al territori. La mesura, que finalment no serà adoptada, pretenia donar solució a les demandes del sector, que feia setmanes que reclamava la reobertura.

Salut preveu un augment de casos nous

El secretari de Salut, Marc Ramentol, va atribuir ahir a «aspectes de correcció formal» del document la no publicació al Diari Oficial de la Generalitat de la resolució per reobrir els locals d'oci nocturn. Segons va explicar Ramentol, es tracta d'un tema de «procediment jurídic». D'altra banda i pel que fa al conjunt de la situació de la pandèmia a Catalunya, Ramentol va insistir que la previsió és d'un «augment de nous casos» els pròxims dies, ja que l'RT està per sobre de l'1 i aquesta xifra el que indica és «una foto avançada dels propers 7-10 dies».

Per això, va afirmar que l'objectiu és reduir el Rt i aconseguir «realment doblegar la corba». «Amb les mesures hem estat molt eficients a l'hora d'aplanar-la i no hem seguit el comportament d'altres punts de l'Estat però falta doblegar-la cap a baix», va manifestar.