Diverses persones en una discoteca passant-ho bé i uns auriculars en primer pla

Els locals d'oci nocturn de Catalunya no podran obrir aquesta nit, tal com estava previst

El departament de Salut ha explicat els motius

Les discoteques i les sales de concerts i altres locals d'oci nocturn de Catalunya no podran obrir aquest dimecres a la nit perquè els serveis jurídics del departament de Salut estan corregint formalment la resolució que s'ha de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Segons el secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, no s'ha fet per «aspectes de correcció formal del document».

La reobertura serà oficial i entrarà en vigor una vegada es publiqui al DOGC, probablement demà. Alguns especialistes i metges s'han mostrat contraris amb l'obertura dels locals d'oci nocturn perquè, asseguren, que significarà incrementar el risc de contagi, sobretot en locals tancats. Les autoritats catalanes permetran que les discoteques obrin fins les 3.00 hores del matí, sense poder ballar i amb estrictes normes de seguretat. Això si, es podran programar actuacions en directe.

Segons el govern català, amb la reobertura s'evitarà la proliferació del 'botellon' i les festes il·legals, potenciant l'oci nocturn regulat amb prevenció davant el coronavirus. Cal recordar també, que l'obertura de portes també respon a la pressió exercida per les patronals d'oci nocturn Fecasarm i Fecalón per reactivar un sector que ha estat molt castigat durant tots els mesos de la pandèmia.

Els locals hauran d'obrir amb mesures molt estrictes i les pistes de ball hauran d'estar ocupades per taules i cadires, o només cadires, i l'aforament del local no podrà superar el 50% del permès. A més, tots els clients que no estiguin consumint hauran d'utilitzar la mascareta.

 

Increment de casos en les pròximes setmanes

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha explicat que les mesures restrictives han servit per frenar el nombre de contagis però encara s'ha de doblegar la corba i ha cridat a disminuir «de forma rellevant i persistent» la taxa de transmissió.

En aquest sentit, ha confiat en «trencar la tendència estacionària» en el nombre de contagis de coronavirus i començar a doblegar la corba, i ha dit que en aquest sentit s'emmarca l'anunci de 600 nous professionals per l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Malgrat això, admet que s'espera un increment de casos en la pròxima setmana a causa de la velocitat de reproducció (rt).