Imatge panoràmica de la ciutat de Barcelona amb la Torre Glòries o Agbar a la dreta

El barri l'Esquerra de l'Eixample, el millor del món segons una revista catalana

El rànquing s'ha elaborat a través d'una enquesta a prop de 40.000 residents de ciutats de tot el món

El barri de l'Esquerra de l'Eixample de Barcelona és el millor barri del món segons un rànquing elaborat per l'edició internacional de la revista Time Out. La publicació ha realitzat una llista dels 40 millors barris del món on es valoren tota mena de característiques, inclosos aspectes com ara el fet de viure en aquest indret durant la crisi de la pandèmia del coronavirus.

El rànquing, que s'elabora des del 2018, es fa a partir de les opinions dels habitants locals, a través d'una enquesta a prop de 40.000 residents de ciutats de tot el món. En la classificació de l'edició enguany, les xarxes d'editors i experts mundials de Time Out no només s'han fixat en aspectes com el menjar, begudes, ambient nocturn i cultura independent, sinó que també han observat a més un esperit de comunitat.

En aquest sentit, han aplaudit aquells barris on les persones han mostrat un «amor incondicional» donant suport a les seves comunitats i negocis locals que «representen l'ànima de la ciutat». Segons Time Out, l'arquitectura del barri de l'Esquerra de l'Eixample és molt característica perquè «cada bloc compta amb el seu pati interior» i aquests els valora com a «punts focals per a l'energia de la ciutat durant l'estricte tancament de la ciutat» per la Covid-19.

D'altra banda, reivindica les «demostracions d'humanitat compartida per un autèntic barri barceloní, que va ser pioner a proporcionar espai per a empreses LGTBQ+». A més, destaca altres «espais comunitaris» com el mercat del Ninot, el parc de Joan Miró, el jardí urbà de l'Espai Germanetes o la Fàbrica Lehman. Finalment, diu que «aquest any l’Esquerra de l'Eixample s'apunta al camí cap a una futura Barcelona on els veïns, no els turistes, dominen el lloc»

 

El llistat el completen ciutats d'arreu del món

A banda de Barcelona, el podi el completen els barris de Dowtown de Los Angeles i Sham Shui Po de Hong Kong. Per ordre, el top-10 continua amb els barris de Bedford-Stuyvesant (Nova York), Yarraville (Melbourne), Wedding (Berlín), Shaanxi Bei Lu/Kangding Lu (Xangai), Dennistoun (Glasgow), Haut-Marais (París) i Marrickville (Sydney).