Diverses persones en una discoteca passant-ho bé i uns auriculars en primer pla

Les discoteques podran reobrir a Catalunya amb el públic assegut

Segons avança l'ARA, el Govern està enllestint la llei i es podria fer pública els pròxims dies.

Canvi, i dels grossos, a Catalunya. Les discoteques i sales de concerts podran obrir amb el públic assegut en cadires, segons estudia el Govern. Si bé és cert que tindran la condició que acullin actuacions musicals o espectacles, també ho és que fa setmanes que el sector reclamava la reobertura de les sales per la dramàtica situació que travessaven moltes. 

Segons avança el diari 'ARA', el Govern està enllestint la llei i es podria fer pública els pròxims dies. Aquesta mesura excepcional permetrà que els locals reobrin, però sempre amb una llicència de sales de concerts, cafè teatre, cafè concert o restaurant musical, i tenint en compte que utilitzar les pistes de ball seguirà estant prohibit i els clients hauran de romandre asseguts.

En aquest sentit, cal recordar que les discoteques de Catalunya van tancar portes el 24 de juliol per ordre del Govern, que pretenia evitar que el coronavirus continués escampant-se entre la població.  Aquesta mesura va suposar un cop duríssim per a aquests establiments de l'oci nocturn, que ja havien avisat que, si la situació s'allargava massa en el temps, es veurien obligades a tancar de manera definitiva.

Distància de seguretat i mascareta obligatòria

Amb la decisió del Govern, les discoteques i sales de festes podran obrir en les mateixes condicions que els teatres, auditoris i sales de concerts, seguint les directrius de la darrera modificació del pla de represa de les arts escèniques i la música, que data del 18 de setembre. Aquests equipaments podran acollir públic, però hauran de romandre asseguts —sigui en cadires o en cadires i taules— i hauran de portar la mascareta en tot moment. Segons el protocol, podran consumir menjar i beguda, sempre que hi hagi un metre i mig de distància entre grups.

Així mateix, les sales hauran de registrar les dades de contacte de tots aquells que entrin a l'equipament, alhora que hauran de comptar amb un control d'accessos, mantenir distàncies de seguretat entre els diferents grups de contacte habitual. La gerent de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), Carmen Zapata, ha celebrat la notícia, explicant al diari 'ARA' que «hi havia un greuge comparatiu important en funció de la llicència del local. En espais molt similars però amb llicències diferents, uns podien obrir i altres no per fer-hi la mateixa activitat. És un primer pas fantàstic».

Restriccions d'aforament

Tot i la reobertura de les discoteques i sales de concert, aquestes tindran aforament limitat —com ja passa amb els teatres i sales de concert—, una xifra que s'establirà d'acord amb les restriccions vigents en cada territori. En aquest sentit, els establiments de Barcelona, la primera corona de l'àrea metropolitana, així cim Girona, Salt, Manlleu, Vic i alguns municipis de la Noguera, tindran una limitació del 70% en l'aforament.