Fernando Simón en roda de premsa el dijous 20 d'agost del 2020

Simón afirma que l'impacte de la tornada a l'escola en la transmissió del coronavirus està sent «molt limitat»

El director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries agraeix l'actuació de la comunitat educativa

El director del Centre del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha afirmat que l'impacte de la tornada a l'escola en la transmissió del coronavirus està sent «molt limitat». En roda de premsa aquest dijous, Simón ha dit que fins ara la incidència "no està sent important" en general, encara que s'hagi registrat algun brot o s'hagin tancat algunes aules.

Per això, el director del CCAES ha agraït la feina i comportament de la comunitat educativa amb un especial esment a l'alumnat. «Si es fan les coses bé podem controlar la transmissió fins a un cert punt», ha destacat.

Salut compra un milió de tests d'antigens

El departament de Salut ha comprat un milió de tests d'antigens, la meitat dels quals estan ja en magatzems preparats per ser distribuïts. Segons ha explicat el secretari de Salut Pública en roda de premsa, estan a l'espera que el CatSalut doni llum verda i indiqui «on i com» es distribueixen. Quan es comencin a distribuir arribarà l'altre mig milió de tests comprats. Les condicions d'ús, ha dit Argimon, depenen del CatSalut, que està acabant de fer una sèrie de recomanacions que no diferiran gaire de les fetes pel ministeri de Sanitat.

Al seu torn, el coordinador de la unitat de seguiment de la covid, Jacobo Mendioroz, ha explicat que les recomanacions s'hauran de fixar en un protocol perquè hi ha una sèrie de variacions en l'ús, per exemple si és algú amb símptomes o no, que «han de quedar clares». «Tothom ha de saber com utilitzar-los per obtenir el major rendiment».D'altra banda, Argimon també s'ha referit a la campanya de vacunació de la grip d'enguany i ha assegurat que en un context de pandèmia com l'actual esperen millorar els índex de vacunació entre professionals sanitaris.