Urgent: César Alierta, en coma induït

L'empresari aragonès va ser president de Telefónica entre els anys 2000 i 2016

César Alierta, expresident de Telefónica
César Alierta, expresident de Telefónica, en coma induït en un hospital de Madrid | GTRES

César Alierta, de 75 anys, es troba en coma induït i en estat greu en un hospital de Madrid, segons han confirmat a l'agència 'Europa Press' fonts pròximes a l'expresident de Telefónica.

El passat mes de juliol, l'empresari aragonès va passar amb èxit una primera crisi cardíaca que ha tornat a repetir-se fa pocs dies, segons ha avançat aquest dijous 6 d'agost el diari 'El Economista' i han confirmat a l'agència 'EFE' fonts properes a la família. Després del seu empitjorament, l'actual president de la Fundació Telefónica està ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de el centre hospitalari.

Alierta va ser president de Telefónica en els anys de major auge de la companyia

César Alierta va ser president de Telefónica entre l'any 2000 i el 2016, període en el qual la companyia va viure la transformació més potent en els seus 90 anys d'història amb l'augment de la seva presència internacional, la diversificació dels seus negocis i l'aposta per la digitalització .

Abans d'entrar a Telefónica, Alierta va ser president de Tabacalera, càrrec que va tenir des de juny de 1996 fins al seu nomenament com a màxim responsable de l'operadora espanyola. Durant tot aquest temps, va impulsar i va afavorir la fusió transfronterera amb la companyia francesa Seita, de la qual va néixer Altadis.

Alierta va néixer a Saragossa el 5 de maig de 1945 i és llicenciat en Dret per la Universitat de Saragossa, a més de comptar amb un Màster en Administració d'Empreses per la Universitat de Columbia (Nova York). Entre 1970 i 1985 va ser director general de l'Àrea de Mercat de Capitals en el Banc Urquijo i va ser president fundador de la Societat Beta Capital, càrrec que va compatibilitzar des de 1991, amb la presidència de l'Institut Espanyol d'Analistes Financers.

Des 2019 es va convertir en el màxim accionista de Reial Saragossa

A més, l'empresari també va ser membre de Consell d'Administració i de la Comissió Permanent de la Borsa de Madrid i conseller de Plus Ultra, Companyia d'Assegurances i Reassegurances, Telefónica Internacional, Iberia, IAG i Altadis, així com president de l'el Consell Empresarial per a la Competitivitat (CEC), una entitat constituïda per 15 grans empreses, durant els seus sis anys de vida (2011-2016). Fa un any, el 2019, va augmentar la seva participació en el Reial Saragossa SAD fins a controlar el 49 per cent de les accions de la societat del club aragonès.


Comentaris

envia el comentari