Imatge del doctor César Carballo, professional de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid

El doctor César Carballo hi torna: «És un despropòsit»

L'expert ha carregat contra la ministra de Sanitat, Carolina Darias, per suspendre la vacunació d'AstraZeneca amb els menors de 60 anys

El conegut doctor César Carballo ha tornat a la càrrega per a criticar públicament la gestió que s'està duent a terme per part del govern espanyol en plena pandèmia. La veritat és que aquest doctor, si per alguna cosa s'ha caracteritzat en els últims mesos, ha estat per carregar en diverses ocasions contra Fernando Simón i contra l'actual ministra de Sanitat, Carolina Darias.

En el format de 'La Sexta Noche', el doctor ha criticat obertament la decisió de Sanitat i de les CCAA de suspendre la vacuna de la farmacèutica AstraZeneca per a menors de 60 anys. «És un autèntic despropòsit», aquestes eren les paraules que pronunciava Carballo.

En aquesta línia, la capital madrilenya augura sol·licitar de manera formal al Ministeri de Sanitat que els menors de 60 anys puguin continuar amb la campanya de vacunació, això sí, de manera voluntària, inoculant la dosi d'AstraZeneca, així ho ha anunciat el conseller de Sanitat de la CAM, Enrique Ruiz Escudero.

Per part seva, en emissió el doctor ha recordat que la ministra de Sanitat va dir que «calia fer cas a les autoritats». Una cosa incoherent, ja que l'única cosa que està desencadenant és en què «la gent pugi per les parets».

Igualment, també ha denunciat que és «gravíssim que 19.000 madrilenys no es vacunessin» divendres passat. «Hi ha un caos tremend. Hi ha persones que s'han posat la primera dosi d'AstraZeneca i no saben el que es farà».

«L'altre dia va dir la ministra que potser es posen altres vacunes, sobre la base de quins assajos clínics? No hi ha dades sobre això. Hi ha dades que AstraZeneca és segura. És el problema de no tenir un ministre que sàpiga de Sanitat», ha acabat el doctor.

La situació actual amb AstraZeneca a Espanya

Aquest dilluns Carolina Darias, la ministra de Sanitat, en compareixença, ha ressaltat l'increment del ritme de la vacunació a Espanya al llarg del segon trimestre de l'any, ja que s'espera la recepció de 38 milions de dosis de les vacunes ja aprovades per la UE, a les quals a més se sumarà des d'aquest pròxim dimecres la de Janssen. «Un dilluns més -va dir- rebem més d'1,2 milions de vacunes de Pfizer en tot el país, 43.000 d'elles a Canàries. Estem en el ritme i en el full de ruta amb l'increment que vam dir que anava a haver-hi en el segon trimestre de 2021».

D'altra banda, la ministra ha afirmat que el govern d'Espanya continua treballant en altres opcions per a mostrar què fer amb la segona dosi d'AstraZeneca.

La veritat és que Darias ja ha afirmat que es poden donar diferents escenaris com ara quedar-se amb la primera dosi, ja que estableix un gran percentatge de protecció d'entorn del 70 per cent; i, d'altra banda, es treballa en la possibilitat de posar una segona inoculació d'una altra vacuna diferent de tipologia RNA, una decisió que ja han adoptat altres països com Alemanya i el Regne Unit.

«En relació amb la segona dosi mantenim el mateix. Estem analitzant diferents escenaris i quan tinguem aquests escenaris, de la mà de l'evidència científica, ho donarem a conèixer», va assegurar Darias.

Així mateix, ha explicat que de moment cal mantenir la calma perquè es continua treballant en aquesta situació. També va estimar que hi havia temps d'actuació i que així mateix, el Ministeri donarà a conèixer «la millor de les decisions» que es pugui prendre per a les segones dosis de la farmacèutica d'AstraZeneca a menors de 60 anys que està causant tant de renou en tota la població a escala mundial.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.