Primera conseqüència de la polèmica vacunació d’alts càrrecs de l'Exèrcit espanyol

El Ministeri de l'Interior ha cessat el tinent coronel de la Guàrdia Civil que feia d'enllaç amb l'Estat Major

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en un acte de la Guàrdia Civil
El ministre Marlaska ha cessat de manera fulminant un oficial de la Guàrdia Civil del seu càrrec d'enllaç amb l'Estat Major. | EFE

El Ministeri de l'Interior ha cessat l'oficial de la Guàrdia Civil que feia d'enllaç en l'Estat Major de la Defensa (EMAD) per vacunar-se contra la Covid-19 al costat del Cap d'Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Miguel Ángel Villarroya, i altres càrrecs militars, segons han informat a Europa Press fonts del departament que dirigeix Fernando Grande-Marlaska.

La decisió que afecta aquest tinent coronel del Comandament d'Operacions es va prendre després que Grande-Marlaska demanés ahir informació a través de la cadena de comandaments de la Guàrdia Civil. En confirmar-se que aquest oficial —càrrec de lliure designació— va participar de la polèmica vacunació, el ministre de l'Interior va signar el seu cessament.

Diverses peticions de dimissió

La polèmica vacunació d'alts càrrecs de l'Exèrcit espanyol va provocar que diverses associacions professionals de la Guàrdia Civil i sindicats de la Policia Nacional demanessin aquest divendres explicacions per aquesta vacunació, que consideren una «greu desconsideració» cap a altres col·lectius. Censuraven que hi hagi «privilegis» perquè alguns «intenten avançar-se als plans del Ministeri de Sanitat per una porta posterior, per molt que siguin comandaments».

En aquest sentit, també han sorgit veus que demanen que es depurin responsabilitats, igual que ha passat amb càrrecs polítics. Així mateix, des de l'associació professional de les Forces Armades AUME van censurar els «privilegis» del JEMAD i altres alts càrrecs militars i van exigir l'assumpció de responsabilitats als qui «han de ser exemple, alhora que han de complir i fer complir amb el que s'estableix per part de les autoritats sanitàries».

Margarita Robles desconeixia la vacunació de la cúpula de l'Exèrcit

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va assegurar aquest divendres que desconeixia la vacunació de càrrecs militars i va demanar un informe al JEMAD per a tenir la informació detalladament del protocol que s'ha seguit per a establir les prioritats dins de l'Estat Major. Així, Grande-Marlaska s'ha avançat als moviments de Robles i ha decidit fulminar l'oficial de la Guàrdia Civil.

Fonts de l'Estat Major van explicar a Europa Press que les Forces Armades compten amb el seu propi contingent de vacunes dins del repartiment del Ministeri de Sanitat i, dins d'elles, l'Estat Major va redactar un protocol que prioritza al personal sanitari, membres de les missions internacionals i després la cadena de comandament, seguint un criteri d'edat.


Comentaris

envia el comentari