La CGT denuncia un cas de semiesclavatge en una empresa del polígon de Valls

Els empleats feien jornades de fins a 12 hores diàries per 400 euros. Inspecció de Treball i la policia espanyola es van personar a l'empresa el passat 22 d’octubre

Polígon industrial de Valls. | VallsDiari.cat

La CGT ha denunciat un cas de semiesclavatge a Valls. Una empresa de reciclatges ubicada al polígon industrial de la capital de l’Alt Camp, tenia una petita plantilla d'empleats, de nacionalitat colombiana, que treballaven entre 10 i 12 hores diàries que de vegades no arribava ni als 400 euros, segons les federacions d'aquest sindicat al territori.

La CGT sosté que portaven mesos «treballant per quantitats inferiors a 350 euros sota coaccions i amenaces» i que els mantenien en aquesta situació «irregular» amb la falsa promesa que se'ls regularitzarien els papers de residència. En detectar aquesta situació d’il·legalitat soferta pels treballadors, van advertir a Inspecció de Treball, que juntament amb agents de la policia espanyola, van dur-hi a terme una inspecció el passat 22 d'octubre.

Es van trobar un dels treballadors sense permís de treball ni contracte

En el moment del registre, hi havia un dels quatre treballadors de l'empresa en situació irregular, sense permís de treball ni contracte laboral. Segons la CGT, durant la inspecció només hi havia un sol treballador, però es van trobar «indicis» d'haver-hi més treballadors, tot i que en aquell moment no eren a l'empresa -una d'elles havia estat acomiadada-.

 El sindicat diu que aquest centre de treball és del grup inversor Panac S.L. i Apex Trading Internacional 21 S.L. i que el cas podria motivar una incoació d'un procediment d'infracció que pot comportar de tres a sis mesos de presó i multes iguals o superiors a 500.000€.


Comentaris

envia el comentari