Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

Chacón explica les pressions que va rebre per deixar el PDeCAT i marxar a JxCat

La candidata del PDeCAT ha explicat que el president Torra va preguntar-li una setmana abans de cessar-la «a quin bàndol estava»

La candidata del Partit Demòcrata a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, ha passat aquest dijous, 10 de desembre, pel programa 'Cafè d'Idees', que presenta la periodista Gemma Nierga a La 2 de Televisió Espanyola. Nierga ha conversat amb Chacón sobre la seva etapa com a consellera d'Empresa i Coneixement entre el mes de juny de 2018 i el setembre passat, quan el president Torra va destituir-la en una operació que des del PDeCAT van qualificar de «purga», atès que Chacón era l'única consellera del Partit Demòcrata al Govern.

Chacón: «Li vaig dir a Torra que jo no em venia per una cadira»

Aquest dijous, Chacón ha subratllat el que ja havia explicat en anteriors ocasions: una setmana abans del cessament, li van preguntar si faria el salt a JxCat. Avui, però, ha revelat per primera vegada que la conversa la va mantenir amb el president Torra i ha dit que va ser una «pressió indirecta» que va desembocar en el seu cessament el 3 de setembre passat ja que «vaig dir que jo no em venia per una cadira». Aquest és el detall del que ha explicat Chacón:

Chacón diu que li sorprèn que JxCat busqui sumar amb el PDeCAT

La candidata del Partit Demòcrata a la presidència de la Generalitat ha deixat clar que si la seva formació va donar suport als Pressupostos Generals de l'Estat no va ser perquè els números els agradessin sinó per «responsabilitat». A més, s'ha mullat sobre les relacions amb Junts per Catalunya i altres escissions com el Partit Nacionalista de Catalunya de Marta Pascal, de qui ha dit que «em sobta que la gent que va abandonar el PDeCat ara vulgui buscar sumes».

Després de deixar clara la posició del PDeCAT contra la repressió vers els líders socials i polítics del procés independentista, Àngels Chacón ha dit que això no treu el fet que «no hi ha un ascensor que ens porti directe a la independència». «Soc realista», ha reblat.