Àngels Chacón, en una imatge d'arxiu quan era consellera d'Empresa.

Chacón es presenta a les primàries del PDeCAT i recollirà avals fins el dia 21

«No ens limitarem a mirar com altres forces polítiques dibuixen una Catalunya que s'allunya del nostre model de país», diu Chacón en una carta a la militància

Ho havia anunciat ara fa uns dies, però acaba de formalitzar-ho: Àngels Chacón ja ha presentat la seva candidatura a les primàries internes del PDeCAT per ser la candidata a la presidència de la Generalitat a les eleccions del proper 14 de febrer. En una carta que ha fet arribar a tota la militància del PDeCAT, Chacón informa que ha fet els tràmits per presentar-se a aquestes eleccions internes i demana que li donin suport en forma d'avals: segons marquen els estatuts de la formació, cal el suport de 1.000 associats per validar la candidatura.

Chacón té temps de recollir-los fins a les vuit del vespre del proper dimecres, 21 d'octubre. En cas que hi hagi més candidatures, les primàries se celebraran entre el 29 d'octubre i l'1 de novembre, de manera que el dia 2 de novembre es farà la proclamació del cap de llista del PDeCAT a la Generalitat i s'arrencaran les primàries per escollir els líders de les candidatures a Tarragona, Lleida i Girona.

«No ens limitarem a mirar com altres forces polítiques dibuixen una Catalunya que s'allunya del nostre model de país»

En la missiva dirigida als associats als quals demana el suport en forma d'aval, Chacón argumenta que es presenta a les primàries «per coherència amb un partit que em representa, amb tota la consciència sobre la complexitat del context actual, enmig d'una crisi política i de repressió, sanitària, econòmica i social», però que ho fa, sobretot, «decidida i compromesa a treballar per un futur millor i ple d'oportunitats per a tots els catalans i catalanes».

Per a Àngels Chacón, de les decisions que prengui el proper Govern de la Generalitat de Catalunya en depen el nostre futur i, el més important, el de les properes generacions», i envia una clara indirecta a Junts per Catalunya, la formació recentment fundada per Carles Puigdemont, a qui adverteix que «no ens limitarem a mirar com altres forces polítiques dibuixen una Catalunya que s'allunya del nostre model de país». Comença, doncs, el compte enrere per proclamar candidata Chacón, que presumiblement no tindrà rivals a les primàries.