Àngels Chacón, a Reus

Chacón reclama «equilibri territorial» i portar empreses més enllà de Barcelona

Ho ha dit en una visita a les Terres de l'Ebre

La candidata del PDeCAT a les eleccions catalanes, Àngels Chacón, ha assegurat aquest dimecres que el Govern de la Generalitat ha de seguir apostant per portar les empreses als territoris, més enllà de l'àrea metropolitana de Barcelona, i reclama la defensa de «l'equilibri territorial però, sobretot, practicar-ho».

Ho ha dit en una visita a les Terres de l'Ebre on ha manifestat que la zona necessita «un govern que treballi per aconseguir més inversions com aquesta indústria 4.0, que reivindica el producte de proximitat i genera llocs de treball, segons un comunicat. «Quan jo era consellera, quan les multinacionals demanaven localitzacions al departament d'Empresa, encara que el més fàcil hauria estat concentrar-les a l'àrea metropolitana, apostàvem per portar indústria als territoris», ha explicat.

També ha assenyalat que els sectors com el comerç, l'empresa, la indústria i el turisme estan «preocupats pels moments d'incertesa que es viuen» i ha fet una crida a garantir la pervivència de les empreses, però també a assegurar la seva continuïtat en el futur.

Per últim, Chacón ha assegurat que ben aviat des del PDeCAT plantejaran «no només quines són les persones que representaran a la demarcació de Tarragona», a la seva candidatura, sinó també els projectes concrets per aquests territoris.

El PDeCAT demana l'alliberament dels presos de l'1-O

El portaveu del PDeCat a Madrid, Ferran Bel, s'ha sumat aquest dimecres a la petició de Podem al govern espanyol perquè els presos de l'1 d'octubre puguin sortir de la presó abans de les eleccions al Parlament de Catalunya. Segons Bel, la sortida dels presos no arreglaria el problema polític a Catalunya ni permetria celebrar unes eleccions amb total normalitat, però sí que «ajudaria a rebaixar la tensió».

Bel ha recordat que el PDeCat aposta per una amnistia per a «tots els represaliats de l'1-O», però donaria suport a l'indult o qualsevol reforma del Codi Penal que permetés reduir la situació de presó.

«Nosaltres des de fa mesos demanem que s'adoptin totes les actuacions possibles per reduir els efectes d'una repressió absolutament injustificada», ha afirmat Bel. El portaveu del PDeCat ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa al Congrés després que aquest dimarts i dimecres tant el president del grup de Podem al Congrés, Jaume Asens, com el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, han reclamat al govern espanyol que actuï perquè els presos independentistes puguin ser alliberats abans de la campanya electoral del 14-F.