Foto d'un pacient amb Covid-19 en un hospital espanyol.

Ciberatac en tres hospitals catalans: col·lapse i només tenen contacte per telèfon

Segons El País, el ciberatac ha aturat el servei en tres hospitals barcelonins

Un ciberatac afecta des d'aquest divendres a la matinada el servei de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí (Barcelona), del Dos de Maig (Barcelona) i de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), han informat fonts coneixedores a Europa Press.

Segons ha avançat el diari El País, aquest ciberatac ha aturat el servei en aquests tres hospitals, que pertanyen al Consorci Sanitari Integral de salut català, i està causant problemes a la xarxa d'assistència.

A més d'aquests tres hospitals, s'han vist afectats altres centres adscrits a aquest consorci, com el CAP Sagrada Família de Barcelona; el CAP Torrassa i el CAP Collblanc —aquests dos últims a l'Hospitalet de Llobregat—.

Contacte només per telèfon

La incidència també ha afectat altres centres del consorci: la Residència Collblanc i la Residència Francisco Padilla, totes dues a l'Hospitalet; i dos centres d'atenció especialitzada a Sant Feliu de Llobregat i a Cornellà, a Barcelona.

Les mateixes fonts han assegurat que els equips informàtics del consorci treballen amb l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya per resoldre la incidència, que encara afecta aquests centres atenció sanitària.

Ara com ara, en aquests centres «treballen només amb el telèfon, perquè no tenen ni correu electrònic ni res més», però asseguren que el servei d'urgències i l'atenció primària s'ha mantingut en funcionament.

Al punt de dos quarts de dotze d'aquest divendres, 7 d'octubre, la incidència encara no ha estat solucionada. El servei de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí (Barcelona), del Dos de Maig (Barcelona) i de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), per tant, continua sent per telèfon.