Un científic espanyol alerta sobre el coronavirus: «La població no és conscient de l'onada que s'està formant»

Antonio Figueras, investigador del CSIC, critica Fernando Simón i el govern espanyol per la gestió de la crisi de la Covid-19

Professional sanitari protegit a l'Hospital Clínic
Figueras ha criticat el govern espanyol per la seva gestió sobre el coronavirus. | Francisco Avia

El coronavirus segueix a Espanya i un científic del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC),Antonio Figueras, ha alertat a través de Twitter sobre l'increment de rebrots de coronavirus al nostre país. Segons Figueras, «la població no és conscient de l'onada que s'està formant» i ha afegit que Espanya va «malament no, el següent».

Més crítiques al govern espanyol per la seva gestió sobre el coronavirus

Així, Figueras ha criticat el govern espanyol per la seva gestió sobre el coronavirus i, en concret, també ha tingut paraules per a Fernando Simón: «Home Fernando, d'entrada si et fas una PCR saps si ets portador / infectat amb SARS-CoV-2. O no?».

Una altra de les coses que no ha agradat al científic és que el govern decidís eliminar la quarantena obligatòria de 15 dies que es va estipular en un principi per als turistes que arribessin a Espanya: «Vols turistes i mantenir sana a la teva població? Implanta mesures de control en els ingressos al nostre país. Tant me fa si són europeus com de tercers països».

Turisme i salut, incompatibles

Sobre aquesta qüestió, també ha posat sobre la taula la incompatibilitat entre economia i salut: «I quan arribin els turistes infectats aviseu a la població. Càlcul de probabilitats. Diversos centenars a la setmana. I si veieu la corba en lineal i no logarítmica, és per sortir corrent».

Quant als rebrots que estan sorgint a Espanya després de la desescalada, Figueres sosté que: «Aquesta setmana 1.832 casos. La setmana passada 1.638. Tot va bé. Obren Cantàbria al País Basc. I comencen els brots a Cantàbria. Tant de bo ho controlin a Cantàbria. A Galícia arriben des de Portugal. Portugal rep vols des de Brasil i USA. Tot està controlat».

L'expert també ha fet una crida a la responsabilitat de la població per evitar un contagi en massa: «De veritat us creieu que quan tinguem vacuna protegirà a tots igual? Que la resposta immune d'una persona de 30 és igual que la d'una de 60? Que la immunitat serà duradora i que protegirà a tots i totes per igual? Que hi haurà dosis per a tothom?», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari