Una detenció dels Mossos d'Esquadra

Sis detinguts, 3 dones i 3 homes, per la mà trobada a Tarragona: el cos era al Montsià

Aquest migdia, la policia ha informat de tres detencions més presumptament relacionades amb el cas, que encara no ha estat resolt

Aquest dilluns, els Mossos d'Esquadra feien pública la troballa d'un cadàver en un canal de reg del riu Ebre, arran del descobriment, el passat 26 d'agost a Tarragona, d'una mà humana seccionada amagada a l'interior d'un cotxe ocupat per tres persones.

Totes tres, de nacionalitat espanyola i d'entre 44 i 57 anys, que vivien en una barraca al camí de Viladegats, entre l'autopista AP-7 i el camí del Llorito, van ser detingudes i enviades a presó  pel jutjat de guàrdia de Tarragona entre els dies 26 i 27 d'agost. 

Les investigacions dels Mossos van determinar que la mà seccionada corresponia a un cos  localitzat el dia 28 d'agost al terme municipal de Sant Jaume d'Enveja, al Montsià. El cos mostrava signes de violència i estava amagat al canal dret del riu Ebre.

La policia va poder confirmar la implicació dels acusats, i les seves mateixes declaracions ho van demostrar. Aquest mateix migdia del 31 d'agost, la policia ha informat de tres detencions  més presumptament relacionades amb el cas.

Dues dones i un home, detinguts per la mateixa causa

Els tres arrestos, realitzats per agents de la Divisió d'Investigació Criminal  (DIC) de la regió policial del Camp de Tarragona, s'han fet entre aquest dilluns i dimarts a la mateixa demarcació de Tarragona, concretament a Sant Carles de la Ràpita, al mateix Montsià, i a Tarragona. Els detinguts són dues dones de 36 i 46 anys, i un home de 20 anys, tots ells de nacionalitat espanyola.

La sospitosa detinguda aquest dilluns va passar a disposició del jutge d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i ja ha ingressat a presó  per ordre judicial juntament amb els tres detinguts durant el cap de setmana. Els altres dos detinguts, que han estat arrestats avui mateix, passaran a disposició judicial en les pròximes hores. 


Una infracció de trànsit porta a la descoberta d'un crim encara per entendre

La història va començar i ha estat marcada per la troballa de la  mà seccionada al vehicle aturat per culpa d'una infracció de trànsit. Els fets van tenir lloc la nit del 26 d'agost, al carrer Jaume I de Tarragona, quan al maleter del cotxe es va localitzar la mà seccionada d'un home. En aquell moment, els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Tarragona van efectuar les dues primeres detencions, i poc després, es va fer la tercera.

Els fets es van donar a conèixer al jutjat de guàrdia, que va donar l'autorització per accedir a la barraca  on vivien els sospitosos. Les mateixes declaracions haurien dut els investigadors dels Mossos fins a Sant Jaume d'Enveja, segons 'El Caso'.

El dissabte, el cos va ser localitzat i retirat per la Unitat Subaquàtica dels Mossos d'Esquadra. Després de confirmar la troballa del cadàver, els tres detinguts van passar a disposició del jutge de guàrdia i van ser enviats a presó.