Dues alumnes a una classe, una aixecant el braç per participar.

Les 5 millors escoles públiques de Catalunya on portar els teus fills

Les variables més determinants a l'hora d'escollir-ne un, solen ser la diversitat en les activitats extraescolars o un bon nivell d'idiomes

Buscar l'escola més adequada per als petits de casa és una tasca cada vegada més complicada. L'oferta de centres acadèmics del nostre territori és molt àmplia i molt variada.

Escollir col·legi no és una decisió fàcil, ja que és el lloc en el qual els nostres infants donaran els seus primers passos en el món del coneixement i començaran a socialitzar amb altres companys.

Per tant, si estàs buscant escola per als teus fills segur que t'interessa conèixer quins són els centres educatius públics millor valorats de Catalunya. El buscador de col·legis 'Micole' ha publicat una llista amb els centres públics més destacats.

Les escoles més ben valorades de Catalunya

  1.  Col·legi Arts (Barcelona)
  2. Col·legi Jungfrau (Badalona)
  3. Col·legi Màrius Torres (L'Hospitalet de Llobegat)
  4. Col·legi Can Fabra (Barcelona)
  5. Col·legi Pere Vila (Barcelona)

Cal destacar, així mateix, que les escoles Sant Pau, de Figueres; i el col·legi Badalona Port, a la ciutat de Badalona, se situen com la sisena i setena millors escoles públiques de Catalunya, respectivament. 

Comença la preinscripció escolar per a infantil i primària 

S'acosta la primavera i és l'època de l'any en què hem de decidir en quin centre acadèmic començaran el curs els nostres fills petits i, per tant, l'inici de les preinscripcions escolars.

Aquest dilluns comença la preinscripció escolar dels alumnes d'infantil i primària per al curs 2022-2023. Novament es farà de forma telemàtica i s'allargarà fins al 21 de març.

Per a l'etapa de secundària, serà del 9 al 21 de març. Les famílies que tinguin dificultats podran demanar cita prèvia al centre que posen com a primera opció o a les oficines municipals d'escolarització.

El Departament d'Educació preveu una nova reducció d'alumnes que s'incorporen al sistema de cara al curs 2022-2023. En concret, 3.474 menys a P3 i 2.073 menys a l'ESO, amb una previsió de 57.871 i 81.503 alumnes totals, respectivament. Una de les novetats són ràtios més baixes a P3, on el 86% dels grups públics i el 37% dels concertats tindran 20 alumnes o menys.