5 maneres diferents de cuinar els pèsols

Et proposem unes receptes perquè gaudeixis d'aquesta verdura lleguminosa de temporada, tan gustosa i apreciada a la nostra cuina

Et proposem unes receptes perquè gaudeixis d'aquesta verdura lleguminosa de temporada | Diputació de Barcelona

Els pèsols provenen d'una planta, la pesolera (Pisum sativum), de la família de les lleguminoses, de la qual ens mengem les seves llavors. Tot i ser un llegum, des d'un punt de vista nutricional també formen part del grup de les verdures, hi ha certa controvèrsia amb aquest tema i molta gent els consideren una verdura-lleguminosa. Són molt rics en nutrients i vitamines del grup B, essencials pel sistema nerviós.

Els grans verds i tendres dels pèsols es consideren un tresor de la gastronomia. Normalment es cuinen poc i sols, saltats, al vapor o escaldats, i com acompanyament en guisats, estufats, arrossos o truites, en són el complement ideal. Podem comprar els pèsols frescos amb la tavella i amb paciència anar-los desgranant o bé desgranats. Desgranar els pèsols és una activitat divertida que poden fer els més menuts de casa per familiaritzar-se amb aquest aliment.

L'època dels pèsols compren els principals mesos de la primavera, des del març fins al maig. Hi ha diverses varietats de pèsols: les de floreta i garrofal són les més dolces i apreciades, es cultiven principalment a la comarca del Maresme. Aprofiteu la temporada del pèsol per menjar-los frescos i, si podeu, us animem a comprar-los de proximitat i de pagès.

5 receptes per cuinar el pèsol

Crema de pèsols

Una manera gustosa, diferent i saludable de menjar aquesta verdura-lleguminosa.

Plat de crema de pèsols

Consulta la recepta completa

  

Mandonguilles amb sípia i pèsols

Un clàssic del patrimoni Culinari Català i un plat deliciós per sucar-hi pa.

Consulta la recepta completa

Pèsols amb rossinyols

Una recepta fàcil de fer, saludable i de gust excel.lent i molt aromàtica. 

Consulta la recepta completa

Fideus amb pop i pèsols

Un plat mariner molt recomanable on el pèsol complementa gratament al peix.

Pèsols i faves ofegats

Un bon guisat per aprofitar bé la temporada de faves i pèsols.

Consulta la recepta completa


Comentaris

envia el comentari