Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona amb un mòbil a les mans, escrivint, i una altra persona amb gest dubtós i uns interrogants sobre el cap

Les 5 millors aplicacions per xatejar: Ni Telegram, ni WhatsApp

Descobreix les millors apps del mercat que poden millorar en certs aspectes les conegudes aplicacions

Encara que estem acostumats en els últims anys a fer servir aplicacions de missatgeria instantània com WhatsApp i Telegram, compte perquè podríem quedar-nos sense la segona. Recordem que el jutge Santiago Pedraz va estar a punt d'ordenar, fa dies, que Telegram deixi d'operar a Espanya arran d'una denúncia de Movistar, Mediaset i Atresmedia.

Finalment, no s'ha fet efectiva aquesta ordre, però mentrestant, des d'El Español et donen una sèrie d'alternatives que pots anar apuntant per substituir Telegram o WhatsApp.

Discord

Una app multiusos que es va donar a conèixer per la qualitat de les trucades de veu i és molt famosa entre la comunitat de gamers. És una aplicació totalment gratuïta amb un alt grau de personalització.

Podeu crear servidors perquè s'hi puguin implementar tots els grups de xat possibles. És una mena de supergrup de Telegram o comunitat de WhatsApp.

Permet moderar els xats amb bots o incloure jocs per als xats grupals. Podeu descarregar-vos tant a Android com a l'App Store. I igualment a la seva web per a Windows, Mac o Linux.

Slack

Parlem d'una aplicació dedicada a l'entorn professional, perquè ofereix unes característiques gratuïtes, ideals per a les empreses. Va sorgir el 2013 per substituir les interminables cadenes de correus electrònics.

I en poc temps se li va anomenar el 'WhatsApp de la feina'. Amb ella pots crear xats de grup amb els canals, imitant les comunitats de WhatsApp o els supergrups de Telegram.

Es poden crear canals perquè només es puguin llegir. Es permeten trucades de veu i vídeo, missatges directes i qualsevol contingut. També es pot descarregar a les botigues de Google i iOS o bé a les seves versions per a Windows o Mac.

Signal

Pel que fa a la privadesa és de les millors aplicacions que pot substituir Telegram. I si parlem de la seva experiència, és molt semblant a la de WhatsApp o Telegram. Ho apuntem quant a xats individuals, grupals, trucades de vídeo o àudio, individuals i grupals.

A més, utilitza el protocol de codi obert de Signal de xifratge d'extrem a extrem. Això sí, no es poden crear comunitats o supergrups, però l'experiència amb Signal és solvent. Podeu descarregar-vos a l'App Store o Play Store o accedir a la vostra web per a les versions de Windows o Mac.

Microsoft Teams

Parlem de l'alternativa davant de Slack per a l'entorn laboral i igualment podem xatejar o crear una comunitat sobre qualsevol assumpte. Dels avantatges més grans de Microsoft Teams és la relació dels seus xats amb la seva experiència de videotrucades. I és que des de l'app es pot accedir a totes dues.

La interfície és molt semblant a Slack, a més del funcionament. Com és de Microsoft, treballa excel·lentment amb les apps de Microsoft 365 i Windows. Des de la web de Microsoft la pots descarregar ja mateix.

Threema

De les cinc analitzades, aquesta és l'única que no és gratuïta. A Android, té un cost de 4,99 euros la llicència. Permet fer trucades d'àudio, de veu, enviament de fotos, compartir fitxers i fins i tot notes de veu.

També podeu crear grups i un dels seus grans avantatges és que no requereix un número de telèfon o mail per registrar-se. Amb fer aquest pagament a les botigues d'iOS o Android és suficient. A més, la seva versió web està disponible per a Windows, MacOS, Linux i HarmonyOS.