Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'Hospital Clínic de Barcelona, 2020.

Els 5 millors hospitals de Catalunya: un d'ells entre els 50 millors del món

La revista Newsweek ha publicat un rànquing amb els 50 millors hospitals del món i els millors de cada país amb criteris objectius

L'Hospital Clínic de Barcelona, 2020.
L'Hospital Clínic de Barcelona, entre els millors del món | Hospital Clínic de Barcelona

La que ja és considerada com la gran pandèmia de segle, la crisi del coronavirus, ha posat molts aspectes en relleu. Entre d'altres, la importància dels sistemes de salut, tant públics com privats, per fer front a una amenaça d'aquesta importància. De la fortalesa del sistema sanitari dependrà afrontar aquesta segona onada amb garanties i superar aviar la pandèmia.

Una de les claus de la lluita contra la Covid-19 és saber quins són els millors hospitals. Per això, la revista Newsweek ha elaborat una llista amb els 50 millors hospitals del món, en els quals s'inclou un hospital català.

En el rànquing dels millors hospitals del món per afrontar l'emergència sanitària del Coronavirus hi ha centres dels Estats Units, Canadà, Alemanya, Regne Unit, Itàlia, Suïssa, Països Baixos, Suècia, Dinamarca, Noruega, Finlàndia, Israel, Corea de Sud, Japó, Singapur, Índia, Tailàndia, Austràlia i el Brasil.

La classificació té en compte les diverses especialitats en què destaquen els millors hospitals del món, sobretot en cardiologia, oncologia i endocrinologia. A més es mostra un llistat amb els millors centres de cada país, el que permet conèixer amb criteris objectius quins són els millors hospitals catalans.

Per a fer aquesta llista, es tenen en compte diversos factors, com l'opinió de nombrosos doctors a través d'una enquesta en línia o les recomanacions mèdiques cap a determinats centres com el nombre de llits, el nombre de pacients o el temps d'espera. A partir d'aquí es puntua sobre un 100% l'excel·lència dels serveis mèdics als hospitals dels països esmentats, restant punts a mesura que els indicadors baixen de nivell.

A Catalunya s'han valorat tant hospitals públics com privats i una ciutat destaca per sobre de la resta: Barcelona. «Els investigadors i experts que ajuden a crear aquesta llista autoritzada estan molt atents a què passa en els hospitals de tot el món i poden identificar, amb total confiança, els que estableixen l'estàndard d'una atenció excel·lent», explica l'editora en cap de Newsweek, Nancy Cooper.

Els cinc millors hospitals de Catalunya el 2020

Com era d'esperar, els millors hospitals de Catalunya estan ubicats a la capital catalana, essent l'Hospital Clínic el millor valorat. Cal destacar que aques centre sanitari entra en la llista dels 50 millors del món.

  1. Hospital Clínic de Barcelona (97,5%): 844 llits
  2. Hospital Universitari Vall d'Hebron, Barcelona (94,6%),: 1.315 llits
  3. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona (83,6%): 644 llits
  4. Hospital Universitari de Bellvitge, Barcelona (81,9%): 1.022 llits
  5. Hospital Universitari Quirón Dexeus, Barcelona (80,2%): 170 llits