Un edifici

Els 5 trucs perquè el teu habitatge en propietat tingui un major valor econòmic

Aplicant aquests consells podràs vendre la teva casa en poc temps i per més diners

Si ja has fet el pas per vendre el teu habitatge, tens gran part del camí recorregut. No obstant això, amb la gran oferta actual que hi ha al mercat, potser et pots enfrontar a certs problemes. Perquè casa teva es vengui molt més ràpid, el que has d'aconseguir és que destaqui respecte a la competència.

D'aquesta manera, els potencials compradors estaran molt més interessats i fins i tot estaran disposats a pagar-ne més. Si vols aconseguir-ho en poc temps, només cal posar en pràctica 5 trucs que t'ajudaran a vendre el teu habitatge pel preu que busques i de forma ràpida i fàcil. Tot es basa a centrar-se en allò que de debò pot augmentar el valor de la casa.

1. Aposta per una bona il·luminació a l'habitatge

En primer lloc, una de les coses que més agrada als compradors és que un habitatge tingui bona llum. Per això, crear una atmosfera amb una bona il·luminació us ajudarà a augmentar el seu valor de forma senzilla i econòmica.

Per fer-ho, has de centrar la teva atenció en les finestres, cosa en què també es fixaran els compradors, i comprovar que estan en bon estat. Renta-les a fons i, en el cas que siguin de fusta, les pots pintar perquè destaquin encara més.

Obrint una finestra
Unes finestres ben netes i en bon estat captaran l'atenció dels compradors | GETTY IMAGES

També és una bona idea instal·lar llums de baix consum que contribueixin a augmentar la il·luminació artificial. Això pot ser de gran ajuda, sobretot durant els mesos d'hivern.

2. Acaba les petites reparacions

D'altra banda, no cal reformar l'habitatge del tot per augmentar-ne el valor. Tot i això, sí que serà interessant centrar-se en totes aquestes petites reparacions que portes allargant durant molt de temps i que mai et decideixes a realitzar.

A l'hora de vendre, és important dur a terme certes millores, com ara arreglar les aixetes que gotegen, reparar els danys a les plaques de guix o fer que les finestres recuperin la seva brillantor original.

3. Pinta l'habitatge perquè guanyi punts

La feina de pintar l'habitatge també és un dels punts més recomanats a l'hora d'augmentar-ne el valor. A més, té un gran avantatge, i és que és un dels més econòmics que pots fer. Sobretot, si decideixes pintar pel teu compte.

Això farà que l'impacte visual sigui molt més gran. Podeu incidir en estades com el saló, el dormitori o la porta d'entrada. Com més brillant es vegi el conjunt, més sensació de cura donarà al comprador.

4. Intenta que el comprador s'imagini vivint a casa

D'altra banda, un punt molt important a tenir en compte i que no sempre s'aconsegueix és aconseguir que el comprador vegi l'espai en conjunt, sense artificis. El possible nou propietari ha de veure en tot moment en quin estat es troben les parets i el terra.

Per això, l'ideal és no deixar totes les teves pertinences com si visquessis a la casa, sinó crear un espai una mica més neutre perquè sigui el comprador qui s'imagini vivint-hi. És a dir, disminueix el nombre d'objectes i para atenció a la decoració.

5. La cuina i el bany són dues estances principals

No hi ha dubte que dues de les parts més importants d'un habitatge són la cuina i el bany. D'acord amb l'opinió dels experts, aquestes són les dues estades que venen casa en primer lloc.

Una nevera
La cuina i el bany són dues parts que augmenten el valor de l'habitatge.| GETTY IMAGES

En moltes ocasions, renovar-les completament pot fer que s'aconsegueixi un retorn de la inversió en un 100% o més. Això pot augmentar d'acord amb els acabats i la quantitat de treball que estiguis disposat a atorgar-los. Si tens possibilitat, aposta per reformar-les.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp