Els cinemes catalans planegen obrir conjuntament el dimarts 26 de juny

Ho faran segons les regions sanitàries i respectant l'aforament reduït que imposa la normativa

Sala de cinema
Segons el gremi, preveuen estar totalment en marxa el mes de juliol | Pixabay

El president del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, ha afirmat avui que els cinemes es plantegen reobrir de forma generalitzada el pròxim 26 de juny, encara que tenen autorització per a fer-ho amb aforament reduït en les zones que entrin en fase 2

«El sector estarà en marxa el mes de juliol»

En una entrevista a 'RAC1', Tarrazón ha assegurat que «el sector s'ha compromès a tenir les sales en marxa al juliol» i ha ressaltat que els dos principals mercats d'Espanya són la Comunitat de Madrid i l'àrea metropolitana de Barcelona, que el dilluns entren a la fase 1. 

Segons Tarrazón, com aquestes dues zones segurament passaran dues setmanes en fase 1 i els cinemes estrenaran les seves pel·lícules en divendres, «la data que a tots ens ve a la ment és el 26 de juny», encara que ha puntualitzat que «no és una data acordada. Entenem que col·lectivament és la primera data possible». 

«Hi haurà cinemes que podran obrir abans»

El president del Gremi ha reconegut que «hi haurà algun cinema que per les seves peculiaritats pugui obrir abans, quan administrativament li ho permetin» i ha admès que «hi haurà algunes estrenes de menys impacte comercial», però que estudien fer «una programació mixta amb aquests títols i pel·lícules de catàleg o estrenes que estaven en pantalla quan vam tancar sobtadament».

«El primer títol gran que tenim tots present és 'Tenet'. És la primera gran pel·lícula programada a partir d'ara en l'àmbit mundial, el 17 de juliol. Llavors, la maquinària començarà a funcionar d'una manera espectacular», ha augurat Tarrazón.


Comentaris

envia el comentari